Recensie F*ck de Liefde 2 - Deze nare romcom is een dikke middelvinger naar de kijker

F*ck de liefde 2
© Netflix

F*ck de Liefde is geen film die een vervolg verdiende, maar toch heeft deze pijnlijk slechte romcom een tweede deel gekregen op Netflix. F*ck de Liefde 2 is net zo leuk als je kiezen laten trekken zonder verdoving. 

Je zou denken dat het weinig moeite kost om een leuke romantische comedy in elkaar te flansen. Het enige wat je nodig hebt, is een liefdesverhaaltje, een charmante leading lady en als het even kan een shirtloze Jim Bakkum. Al kun je ook zonder Jim een prima romcom maken. Regisseur/schrijver Appie Boudellah heeft die simpele formule nog steeds niet door en na F*ck de Liefde en het misbaksel Just Say Yes slaat hij de plank weer helemaal mis.

Terug naar Nederland

F*ck de Liefde 2 gaat verder waar het eerste deel eindigde. Lisa (Bo Maerten) reist de wereld rond met de avontuurlijke Jim (Geza Weisz), maar wanneer hij aangeeft geen kids te willen, houdt het voor haar op en keert ze terug naar Nederland. Tijdens de begrafenis van haar oma komt ze al haar vrienden en kennissen uit het eerste deel weer tegen. Waaronder ex-man Jim (Edwin Jonker), die nu samen is met de hoogzwangere Cindy (Victoria Koblenko).

 

Serieuze klucht

Tijdens de begrafenis gaat de aandacht al snel uit naar Saïd (Maurits Delschot), die per ongeluk zijn sekstape toont op het grote scherm. Deze grappig bedoelde scène krijgt direct nare gevolgen. Voor zijn vrouw Bo (Yolanthe Cabau) is deze zoveelste domme actie de druppel en zij gooit hem het huis uit. De rest van de film probeert hij zijn huwelijk te redden en op die momenten heeft F*ck de liefde 2 veel weg van een klucht, maar met uitzondering van de geinige Maurits Delschot speelt iedereen deze komische scènes veel te ernstig.

F*ck de liefde 2
© Netflix

Er valt weinig te lachen

De Netflix Original is in theorie een romantische comedy, maar er valt weinig te lachen. De twee regisseurs – dit keer wordt Boudellah bijgestaan door Aram van de Rest – combineren flauwe onderbroekenlol met serieuze consequenties. Wanneer Saïd op aanraden van zijn broer Jack een dickpic verstuurt, zet hij zijn huwelijk op het spel en lijkt een scheiding dichterbij dan ooit. Het is logisch dat zijn vrouw Bo de hele film droevig voor zich uit staart. Yolanthe is een houterige actrice, maar het is moeilijk om geen medelijden met haar personage te krijgen, al is dat niet de bedoeling van de film.

 

Op vakantie in Ibiza

Terwijl in Nederland het huwelijk van haar goede vriendin dreigt te sneuvelen, gaat Lisa met haar andere vriendinnen op vakantie in Ibiza, waar ze een kennis van vroeger tegen het lijf loopt. Natuurlijk wordt zij verliefd op deze knappe man en zoals het hoort in een romcom duikt haar ex opeens op. Dat had leuk kunnen zijn, maar Lisa is een egoïstisch mispunt dat beide mannen aan het lijntje houdt. De film maakt het daardoor onmogelijk om enige sympathie met de hoofdpersonen te voelen en je snapt niet wat de mannen in haar zien.

F*ck de liefde 2
© Netflix

Soapschurk

Toch is Lisa niet het vervelendste figuur, die eer gaat naar Jack. Hij heeft naast Cindy nóg een vrouw zwanger gemaakt en ook dat wordt nooit grappig. De gladde charmeur liegt en bedriegt erop los om niet betrapt te worden. Edwin Jonker speelt een bad guy in Goede Tijden Slechte Tijden, maar soapschurk Richard van Nooten is een lieverdje vergeleken met de manipulatieve Jack.

 

Conclusie

Omdat de personages onuitstaanbaar zijn en het verhaal van F*ck de Liefde 2 een ongeloofwaardig rommeltje is, kwalificeert deze mislukking niet eens als luchtig niemendalletje. De eisen aan een romantische comedy zijn echt niet hoog en zolang je lekker weg kunt dromen, is het een succes, maar zelfs daar slaagt deze klont narigheid niet in. Het is een dikke middelvinger naar iedereen die een leuke romcom wil zien. F*ck de Kijker was een betere titel geweest.  

F*ck de Liefde 2 is te zien op Netflix.

 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.