recensie Wish Dragon

Veronica Superguide logo
recensie Wish Dragon

Recensie Wish Dragon – Jackie Chan is de leukste draak

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Romy van Krieken

Wat zou jij doen met drie wensen? In de nieuwe Netflix-titel Wish Dragon gebruikt een knul dat om zijn jeugdliefde te ontmoeten - en deze animatiefilm is net zo lief als dat klinkt.

In Aladdin had de titelheld een geest in een lamp en in Wish Dragon heeft student Din een draak in een theepot, met minstens zo veel grappen en slechts drie wensen te vervullen. Het is dus zaak daar verstandig mee om te gaan – zeker als Din ze wil gebruiken om in contact te komen met zijn jeugdvriendin Lina, die inmiddels een beroemd fotomodel is geworden. 

Lekker sjezen door prachtige animaties

De draak en Dins wereld zijn prachtig geanimeerd, en je sjeest er met zo’n vaart doorheen dat je blij bent het op Netflix te kijken, want daardoor kun je de film makkelijk even pauzeren om er extra van te genieten. Je kunt de boel ook gewoon twee keer kijken want Wish Dragon heeft een lekkere vaart en duurt niet al te lang.

Recensie Wish Dragon – Jackie Chan is de leukste draak

Het is Jackie ‘fokking’ Chan!

Tip: kies de tweede keer - of de eerste keer als je toch de ondertitels aanzet - voor de Chinese stemmen. Want ook al versta je niet wat Jackie Chan zegt; hij heeft wel een perfecte drakenstem. Chan is tevens de producent van de film, maar in de Engelse versie hebben ze hem toch gewipt voor de jongere John Cho (Sulu in de nieuwe Star Trek-films). Die het uiteraard ook leuk doet, maar hij is geen Jackie ‘fokking’ Chan!

Recensie Wish Dragon – Jackie Chan is de leukste draak

Zelfs de schurken zijn geinig

De maffe draak uit de titel zou best wel eens familie kunnen zijn van het draakje Mushu uit Mulan; wat ouder en een pietsie wijzer, maar net zo grappig. Eigenlijk wordt Wish Dragon bevolkt door louter geinige personages; zelfs de schurken zijn niet echt eng – al hebben ze wel de nodige martial arts moves. Onze drakenwens is dat iedereen deze fijne, vrolijke film gaat kijken.

Recensie Wish Dragon – Jackie Chan is de leukste draak

Conclusie 

We zijn blij dat de filmwereld steeds multicultureler wordt en de pret daardoor nog groter. Zoals in het bonte Wish Dragon, dat een wereld laat zien die tegelijkertijd herkenbaar en volslagen nieuw is. En hetzelfde geldt voor die maffe draak.

Recensie Wish Dragon – Jackie Chan is de leukste draak

Wish Dragon is vanaf 11 juni te zien op Netflix.

Als je nog meer leuke filmdraken zoekt; wij hebben ze al voor je gevonden! 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder