Recensie Emily in Paris seizoen 2 - Deze heerlijke serie keert terug op het juiste moment

Emily in Paris seizoen 2

Het was een dik jaar wachten op het tweede seizoen van Emily in Paris en dat was eigenlijk een dik jaar te veel. Toch komt de Netflix Original met deze lockdown precies op tijd, want je reist met de nieuwe afleveringen weer heerlijk vanaf de bank naar romantisch Parijs.

Emily in Paris gaat gelijk verder waar het eerste seizoen is geëindigd. Emily (Lily Collins) is naar bed geweest met haar onderbuurman Gabriel (Lucas Bravo), die ook nog eens de ex is van haar nieuwe BFF Camile (Camille Razat), en kort daarna reist het modepopje richting Saint-Tropez met haar knappe opdrachtgever Mathieu (Charles Martins). Een ietwat ingewikkeld liefdesleven, maar toch een om jaloers op te zijn en een prima uitgangspunt voor seizoen twee!

Aan het werk

Toch draait het niet alleen om l’amour, er moet ook nog gewerkt worden. En dat kan Emily natuurlijk als geen ander. Hoewel het bovengenoemde liefdesleven haar baan behoorlijk ingewikkeld maakt, lijkt ze haar draai in het Franse bedrijfsleven gevonden te hebben. En waren eerder de Fransen woedend om hoe ze werden neergezet, dit keer komen de op de geldbeluste Amerikanen er niet al te best vanaf.

L’amour

Terug naar de liefde. Emily heeft Gabriel tot verboden terrein uitgeroepen, maar dit is het echte leven niet, dus de volgende hete donder staat al klaar. Alfie (Lucien Laviscount) is nieuw in de Franse les, komt uit Londen en háát Parijs. Dat klinkt niet direct als een match made in heaven, maar langzaam maar zeker valt de knappe Engelsman voor Emily’s charmes. Quelle surprise!

Recensie Emily in Paris seizoen 2 - Deze heerlijke serie keert terug op het juiste moment

Vers bloed

Met Alfie stroomt er vers bloed door de serie en dat is fijn! Maar het zijn niet alleen de nieuwe gezichten die opvallen in het tweede seizoen. Mindy (Ashley Park) heeft dit keer een grotere rol en dat is erg positief. De zangeres is net zo nuchter als dat ze dramatisch is en dat maakt haar tegelijkertijd grappig en innemend. 

Geen blunders

Eén van de hoogtepunten uit het eerste seizoen was het ongemakkelijke moment dat Emily per ongeluk in bed belandde met Camille's broertje. Die aflevering was hysterisch en liet veel kijkers gillen op de bank. De makers zijn het succes van die aflevering niet vergeten, want er wordt meerdere keren naar de kleine fuck up gerefereerd. Dat is leuk, maar ze hadden beter nog zo’n blunder kunnen creëren, want het ontbreekt het dit seizoen wel een beetje aan grootse gênante momenten.

Recensie Emily in Paris seizoen 2 - Deze heerlijke serie keert terug op het juiste moment

Conclusie

De afleveringen duren bijna allemaal een klein halfuurtje. Perfect om het twee werkweken tijdens de lunch te verslinden. Of gewoon op een vrije dag bingewatchen, want dikke kans dat het niet lukt met doseren. Naar fijne blunders van Emily is het dit keer zoeken, maar Parijs, de romantiek en haar fijne collega’s en vrienden maken dat meer dan goed.

4 STERREN

Het tweede seizoen van Emily in Paris is vanaf 22 december te zien op Netflix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.