Robbert Rodenburg

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robbert Rodenburg

Hoe hield Robbert Rodenburg deelname Expeditie Robinson geheim?

|
|

Laatste update:

Als je de finale van Expeditie Robinson haalt, ben je haast vijf weken aan het survivallen op een onbewoond eiland zonder dat de buitenwereld het mag weten. Hoe houd je zoiets onder de pet? Finalist Robbert Rodenburg had er een erg strak plan voor bedacht, zo blijkt.

In de nieuwste aflevering van zijn bekende YouTube-interviewshow Open Kaart vroeg Mikky Kiemeney, zijn gast, of Robbert het moeilijk vond om Expeditie Robinson geheim te houden. "Mijn management en vrienden hebben mijn Instagram beheerd en dat hebben ze echt waanzinnig goed gedaan", onthulde hij.

Expeditie Robinson-geheimhouding

Wie als BN'er tegenwoordig een paar dagen even niets op social media zet, zit bij wijze van spreken meteen in een programma als Wie is de Mol? of De Verraders. Of Expeditie dus. Maar het team van Robbert zat er strak op waardoor niemand in de gaten had dat hij niet in Nederland was - zelfs niet toen hij een prijs won met Open Kaart. "Toen hebben zij dat opgelost met een post waarin stond dat ik 'supertrots en blij' was. Er was supergoed op ingespeeld, dus bijna niemand had door dat ik er niet was."

Toch een beetje in Nederland

Eigenlijk ging Robbert... best wel ver om net te doen alsof hij in Nederland was tijdens de Robinson-opnames. "Ik had zelfs stories gemaakt dat ik met vrienden aan het eten was, die had ik dan opgeslagen en ingepland."

Robbert in de finale van Expeditie Robinson 2021

Robbert hoeft eigenlijk nog maar één geheimhoudingshorde te nemen: niet verklappen wie Expeditie Robinson wint. Hij, Do, Britte en Anouk staan in de grote finale en na meer dan drie (!) maanden kijken zijn er eerlijk gezegd ook wel toe aan de ontknoping. Aankomende zondag om 20:00 uur is het ein-de-lijk zover op RTL 4.

Lees ook: Oud-deelnemers over Expeditie Robinson-finale: “Het is een spel, geen huwelijk”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder