Zilveren Televizier Sterren voor Jinek en Genee

Veronica Superguide logo
Zilveren Televizier Sterren voor Jinek en Genee

Zilveren Televizier Sterren voor Jinek en Genee

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Een belangrijk deel van Bekend Nederland zit vanavond met vochtige oksels en plakkerige handjes samengepakt in het Afas Live voor het Televizier Gala. Wie ontpopt zich als winnaar en wie druipt af met afgezakte schouders en lege handen? Je leest het de hele avond hier.

Iedere genomineerde zal het beamen; de Televizierprijzen doen ertoe. Ze staan immers gelijk aan de collectieve voorkeur van het kijkvolk. Wie dit jaar de meeste zieltjes wist te beroeren en dus een ster, ring of award mee naar huis krijgt, lees je -zo live als onze servers toelaten- hieronder.

Gedurende de uitzending kun je je stem nog uitbrengen voor de Gouden Televizier Ring. Kansmakers zijn Expeditie Robinson, Beste Zangers en Zondag met Lubach.

Zilveren Televizier-ster Beste Presentatrice

Na wat gekeuvel op de rode loper en een sierlijke opening van André Rieu werd dan eindelijk de eerste Televizier-prijs uitgereikt. Presentator Derk Bolt mocht bekendmaken dat het publiek Eva Jinek dit jaar het beste vond. Zij gaat naar huis met de Zilveren Televizier Ster voor beste Presentatrice. Geraldine Kemper en Floortje Dessing grepen dientengevolge mis.

In een galante zwarte jurk nam de populaire talkshowhost de prijs in ontvangst. "Dit is voor alle mensen die door de jaren heen naar mij hebben gekeken", zei ze. Ook haar ouders, vriend Dex ('met jou is alles leuker') en enkele collega's kregen lieve woorden van de aangedane en dankbare Jinek.

Zilveren Televizier-ster Mannen

Drievoudig winnares van de Zilveren Ster, Chantal Janzen, mocht de beste mannelijke presentator in het zonnetje zetten. Het werd Wilfred Genee. Genee nam het op tegen Arjen Lubach en Beau van Erven Dorens.

Blijkbaar had Genee een weddenschap met mede-presentator van Voetbal Inside, René van der Gijp. Dat betekent concreet dat Van der Gijp morgen zingend te zien zal zijn in het voetbal-programma.

Televizier Talent Award

Anna Nooshin en Özcan Akyol mogen het volgend jaar nog eens proberen. Dit jaar was de Award voor beste talent in ieder geval voor Marieke 'Oh ik heb het niet meer!' Elsinga. De vrolijke presentatrice bedankte onder meer collega Luuk Ikink voor het weggaan bij RTL Late Night.

Zilveren Televizier-ster Beste Actrice

Het werd eveneens een memorabele avond voor Angela Schijf. De dankbare actrice won de Zilveren Televizier Ster voor beste actrice voor de tweede keer op rij! Helaas betekende dit automatisch dat Elise Schaap en Isa Hoes het nakijken hadden.

Zilveren Televizier-ster Beste Acteur

Genomineerden voor beste acteur waren Erik de Vogel voor zijn rol van Ludo Sanders in GTST, Jeroen van Koningsbrugge voor zijn acteerprestaties in Smeris en Riphagen en Thom Hoffman voor zijn hoofdrol in Dokter Tinus. Van Koningsbrugge had dit in het ogen van het publiek blijkbaar het beste gedaan; hij mocht met de prestigieuze prijs naar huis.

Gouden Stuiver

Prijs voor beste jeugdprogramma ging helaas aan Bommetje XXL en Hallo, Ik Heb Kanker voorbij. De gelukkige in de categorie Gouden Stuiver -de prijs voor beste jeugdprogramma- ging naar Brugklas. Het was de derde nominatie op rij voor het Zapp-programma.

De 52 editie van het gala wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers. NPO 1 vanaf 21.00 uur.

Lees verder