Rob Bolland

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Bolland
BN'ersOphef

Zieke Rob Bolland 'in shock' na Beste Zangers-afwijzing

|
|

Laatste update:

Rob Bolland is teleurgesteld dat hij nooit mee heeft kunnen doen aan Beste Zangers - en dat is nog zacht uitgedrukt. De terminaal zieke 67-jarige zanger en producent claimt in De Telegraaf dat de producent van de show hem niet wilde omdat hij kanker heeft.

Laatste wens

Rob ziet het als zijn laatste wens om mee te doen aan het populaire AVROTROS-zanprogramma, maar dat gaat waarschijnlijk niet meer lukken. "Het kwam erop neer dat ik niet was gevraagd omdat ik terminaal ben", vertelt Bolland in de krant. "Deelname van iemand die doodziek is, vond Frank Timmer (producent, red.) niet ethisch."

'In shock'

Rob was naar eigen zeggen "in shock" toen zijn manager Koos hem dat vertelde. "En dat is nog maar zacht uitgedrukt." Voor Bolland is het extra pijnlijk omdat zijn broer Ferdi wél in het nieuwe seizoen zit. Producent Frank Timmer ontkent in De Telegraaf trouwens dat hij Rob heeft afgewezen vanwege zijn ziekte en stelt dat hij zich misschien "verkeerd" heeft uitgedrukt. "Dat spijt mij dan. Robs ziekte is bij de beoordeling of hij mee mocht doen, niet ter sprake gekomen. Hij is gewoon nooit gevraagd en dus hebben we het daar ook niet over gehad. Meer kan ik er niet van maken."

Beste Zangers-deelnemers

Volgens Frank wordt ieder seizoen "een weloverwogen keuze" gemaakt voor het deelnemersveld. "Het ene seizoen kan er daardoor geen plaats zijn voor de ene, en het volgende voor een andere. Dat is een kwestie van gevoel. Ik vind het ongelooflijk naar en triest dat Rob teleurgesteld is en dat zeker in deze fase van zijn leven. Maar ik kan er niets meer aan veranderen."

Beste Zangers 2022

Een eventueel volgend seizoen haalt Rob mogelijk niet meer. Hij leeft al in "geleende tijd". "Dat ik er nog ben, is een wonder. Ik heb dat waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik heel veel energie en kracht put uit de optredens, die ik nog regelmatig doe. Ik raap al mijn krachten bij elkaar om de boel zolang mogelijk te blijven rekken en muziek maken helpt daarbij.

Robs broer Ferdi Bolland zit dus wél in het nieuwe Beste Zangers-seizoen, net als Jaap Reesema, Nielson, Claudia de Breij, Sarita Lorena, Blanks en Roxeanne Hazes. Vorig seizoen brak Karsu 'mainstream' door en eerder zag Henk Poort een soort opleving van zijn carrière door zijn deelname aan Beste Zangers.

Beste Zangers is in het najaar weer te zien op NPO 1!

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder