Wut? Netflix laat je ‘zappen’ tussen willekeurige shows en episodes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wut? Netflix laat je ‘zappen’ tussen willekeurige shows en episodes

Wut? Netflix laat je ‘zappen’ tussen willekeurige shows en episodes

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Netflix bracht het traditionele 'zappen' een zware slag toe, maar brengt deze activiteit nu... weer terug? Het streamingplatform experimenteert met een ‘shuffle-functie’. Willekeurige afleveringen, anyone?

Als je veel tv keek vóór streamen en downloaden echt hot waren, dan heb je regelmatig zitten zappen. Een beetje nutteloos wisselen tussen kanalen tot je wat leuks tegenkwam, of… niet en dan verveelde je je de tandjes. Totdat je een aflevering van Beavis & Butt-Head tegenkwam, of halverwege in een aflevering van Seinfeld terechtkwam.

Zappen léék door streamingservices verleden tijd, maar maakt mogelijk een comeback. Netflix experimenteert momenteel met een functie die willekeurige afleveringen van series laat zien. Een shuffle-functie, als het ware!

De website Android Police ontdekte de nieuwe feature, die getest wordt door sommige Android-gebruikers. Niet nadenken: gewoon op de bank neerploffen en maar afwachten wat er op je scherm gebeurt. Een herhaling van The A-Team, McGyver, American Chopper de finale van het tweede seizoen Friends… who knows?

Do the Netflix shuffle

Het klinkt een beetje loos, en de functie is natuurlijk niet geschikt voor alle series, maar we kúnnen ons situaties bedenken waarin zo’n shuffle-functie best handig is. Als je niets kunt bedenken om te kijken, als het je geen moer uitmaakt wát je kijkt (als je griep hebt, ofzo), enzovoorts!

Het is niet iets wat we heel vaak zullen gebruiken, maar het is beter dan drie kwartier doelloos door het menu scrollen en uiteindelijk Netflix uitzetten, toch? Of de functie uiteindelijk vast onderdeel wordt van Netflix is nog niet bekend, dat hangt van de testresultaten af. Wil je dat ze liever eens je favoriete serie of film aankopen? Dan kun je ze dat trouwens ook gewoon laten weten.

Lees verder