WTF: zijn Keanu Reeves en Winona Ryder met elkaar getrouwd?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WTF: zijn Keanu Reeves en Winona Ryder met elkaar getrouwd?

WTF: zijn Keanu Reeves en Winona Ryder met elkaar getrouwd?

|
|

Laatste update:

Winona Ryder en Keanu Reeves promoten op het moment hun nieuwste romcom Destination Wedding. Tijdens een interview over de film bekende Winona Ryder dat ze in 1992 mogelijk getrouwd is met haar tegenspeler!

Het duo speelde in Bram Stoker’s Dracula het echtpaar Jonathan en Mina Harker, en het sluiten van hun huwelijk is ook te zien in de film. Volgens Ryder ritselde regisseur Francis Ford Coppola een échte Roemeense priester voor de scène, die werd gehouden in een kerk in Los Angeles.

De twee hebben natuurlijk geen hele papierwinkel ingevuld voor deze scène, dus voor de wet is het duo helemaal safe.

Maar dan!

Er zit echter wel een addertje onder het gras. Als onze godsdienstlessen van de middelbare school ons niet in de steek laten, zien we in Bram Stoker’s Dracula een Orthodoxe bruiloft (de hoofddeksels, het gezamenlijk drinken van wijn). Net als in de Katholieke Kerk, sluit je een Orthodox huwelijk voor God; de Gemeentelijke Basisadministratie is voor de kerk maar een formaliteitje!

Als Keanu Reeves en Winona Ryder de hele huwelijksceremonie hebben doorlopen voor Bram Stoker’s Dracula, dan zijn ze wat de Orthodoxe Kerk betreft waarschijnlijk écht getrouwd. In principe geldt zo’n overeenkomst voor eeuwig, dus mocht de Orthodoxe Kerk het bij het rechte eind hebben, dan zullen Ryder en Reeves in het hiernamaals eeuwig bij elkaar zijn. Als... je erin gelooft, tenminste.

Het duo werkt vrij regelmatig samen! Naast Dracula (1992) speelt het duo samen in A Scanner Darkly (2006) en The Private Lives Of Pippa Lee (2009). De twee hebben elkaar in elk geval weer gevonden in hun nieuwste film: Destination Wedding. Frank (Reeves) en Lindsay (Ryder) reizen samen naar het huwelijk van een gemeenschappelijke vriendin. Eigenlijk kunnen de bruid, hun familie en vrienden en elkaar niet uitstaan, maar door de wederzijdse haat lijkt er toch iets moois op te bloeien.

Destination Wedding draait vanaf 20 september in de bioscoop.

Lees verder