WTF gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Deze 4 theorieën bieden uitkomst

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
WTF gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Deze 4 theorieën bieden uitkomst

WTF gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Deze 4 theorieën bieden uitkomst

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Geen enkele blockbuster in de geschiedenis van blockbusters is zó geheimzinnig als Avengers: Endgame. Vandaar dat wij de krochten van het internet – van Reddit tot 4Chan – afstruinden, op zoek naar de beste fan theorieën!

1. Captain America offert zichzelf op

Deze lijkt al een zekerheidje onder MCU-fans: Cap die zich opoffert om Thanos te verslaan en The Snap ongedaan maakt. Laten we dan ook met deze theorie beginnen. Overigens: eerder zetten wij al uiteen welke originele Avengers het meest kans maken om dood te gaan en het zal je niet verrassen wie op nummer één stond.

Waarom gaat Cap dan dood, vraag je je af? Volgens fans is het een passend einde voor het personage. Hij is dé leider van de Avengers, dus als er iemand het team moet redden – ook al betekent het zijn dood – dan twijfelt Cap geen moment. Daarnaast: die Cap-shots in de laatste Endgame-trailer (kijk hierboven) beloven niet veel goeds voor Steve, die er nogal gehavend uitzag.Hoe hij zich dan opoffert, weet niemand – dát ‘ie het moet doen, is blijkbaar al een vanzelfsprekendheid. Ja, we know, een vage theorie, maar let maar op!

2. Gamora to the rescue

Een andere theorie slaat op Gamora, die volgens sommigen eigenlijk niet doodging in Infinity War. Thanos gooide haar van een klif en ze viel inderdaad te pletter. Papa Thanos kreeg de Soul Stone dus… Gamora was echt dood. Toch? Nou… misschien toch niet?! Sommige theorieën wijzen op het feit dat we haar aan het einde van Infinity War terugzien in een visioen van Thanos. Ook is al bekend dat actrice Zoe Saldana terugkeert.

Maar was dat wel een visioen? Gamora is opeens weer haar piepjonge versie die haar vader vraagt: ‘What did it cost?’ Maar wat nu als dit geen visioen is, maar de Soul World? Een wereld waar opgeofferde slachtoffers in terechtkomen? Als Gamora dus nog ergens tussen leven en dood vastzit, vindt ze vast wel een manier om eruit te komen én om de helden te helpen. Zij kent Thanos tenslotte het beste!

3. Zelf een Gauntlet maken

Iedereen zag dat dwerg Eitri (Peter Dinklage) in Infinity War nog een mal voor de Infinity Gauntlet had op Nidavellir. Niet gek: hij moest ‘m eerder al noodgedwongen maken voor Thanos.

WTF gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Deze 4 theorieën bieden uitkomst

Het is dan ook niet gek om te bedenken dat de overgebleven helden terug gaan naar Nidavellir om Eitri te vragen om nóg een Gauntlet te maken. Nu alleen nog de Stones…

4. Quantum Realm

Want wat heb je aan een Gauntlet zonder Infinity Stones? Niks natuurlijk. Bijna iedereen op internet denkt dat de Quantum Realm een belangrijke rol gaat spelen in de zoektocht naar de Stones. Zo denken sommigen dat die witte pakken die iedereen in de nieuwste trailer draagt, bedoeld zijn om in de Quantum Realm te overleven.

WTF gaat er gebeuren in Avengers: Endgame? Deze 4 theorieën bieden uitkomst

Hier komt nog bij dat Ant-Man, die na Ant-Man and The Wasp vast bleef zitten in die Quantum Realm, er blijkbaar weer uit is gekomen (we zien dat hij zich bij de rest van de overlevers voegt). Waarschijnlijk belandde hij in een Time Vortex, waar Janet van Dyne hem nog voor waarschuwde.

Kortom: Ant-Man ontdekt dat hij de Quantum Realm kan gebruiken om door de tijd te reizen. De Avengers – of wat daar nog van over is – gaan met behulp van Scotts kennis terug naar belangrijke momenten in hun geschiedenis, zoals The Battle of New York (setfoto’s bewezen dat de helden, inclusief Ant-Man, daar opeens zijn). De ‘nieuwe’ Avengers confronteren hun oude versies en stelen een stukje van de Infinity Stone voor hun eigen Gauntlet.Dit is de meest sluitende theorie: daar niet de héle Stone te jatten, maar slechts een stukje, verander je niet te veel aan het verleden. Op 26 april kun je zien of een van deze theorieën ook echt een beetje klopten want dan draait Avengers: Endgame in de bioscopen!

Lees verder