Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

|
|

Laatste update:

Acteren is eigenlijk héél goed doen alsof… Deze Hollywood-sterren gingen nét een paar stapjes verder om een personage te spelen!

Elke acteur kan een andere persoon spelen, maar deze werden bijna letterlijk onherkenbaar!

Anne Hathaway

Les Misérables

Anne Hathaway had mooie lange lokken voor ze aan het filmen van Les Misérables (2012) begon. Haar personage, de prostituee Fantine verkoopt in de film haar (en een paar tanden!) om de eindjes aan elkaar te knopen.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Het leek Hathaway wel leuk om haar haar écht superkort te laten knippen. In de film zie je dus hoe Anne’s haar wordt verwijderd… Hoewel de scène er grof uitziet, werd haar kapsel vernacheld door een professionele kapper, die het knip- en scheerwerk er alleen maar bruut uit liet zien. Haar kiezen mochten gelukkig gewoon blijven zitten!

De eerste keer dat ze na de opnames in de spiegel keek, barstte ze in tranen uit. Na de film rockte ze een tijd lang (noodgedwongen) een vlot kort kapsel.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Charlize Theron

Monster

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

De Zuid-Afrikaanse actrice Charlize Theron is normaal gesproken een knappe verschijning, maar in Monster (2003) was ze onherkenbaar als de seriemoordenaar Aileen Wuornos. Ze kwam 14 kilo aan, schoor haar wenkbrauwen af, en spatte van het scherm als een geesteszieke prostituee die haar klanten over de kling joeg.

Voor Tully maakte de actrice het nóg bonter. Voor haar rol van uitgebluste moeder kwam ze meer dan 20 kilo aan, wat haar lukte door bijna continu te eten. Aangezien Theron op dat moment de 40 al was gepasseerd, duurde het bijna anderhalf jaar voor ze weer op gewicht was! Voor Monster kreeg ze in elk geval nog een Oscar en Golden Globe voor Beste Actrice…

Jared Leto en Matthew McConaughey

Dallas Buyers Club

Matthew McConaughey en Jared Leto staan bekend als ‘hunks’, maar in Dallas Buyers Club (2013) bleef er weinig van deze heren over. In deze film spelen ze personages die zijn besmet met HIV, die medicijnen uit Mexico naar de VS smokkelen om het lijden van medepatiënten verzachten.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

McConaughey woog 83 kilo, en verloor 21 kilo door een half jaar(!) binnen te zitten. Bijkomend voordeel: hij zag er door het gebrek aan zonlicht ook meteen doodziek uit. Leto is een minder grote man dan zijn collega, en woog op het dieptepunt van de voorbereiding slechts 52 kilo. 

Ze wonnen voor hun (aanzienlijke) inspanningen allebei een Oscar. McConaughey voor Beste Acteur en Leto voor Beste Bijrol.

Christian Bale

The Machinist

Of het nu om een blockbuster gaat of een kleine, psychologische thriller: Christian Bale is altijd game! Voor de rol van Dick Cheney, in de comedy/dramafilm Vice (eerder bekend als Backseat), kwam hij bijzonder veel aan. Voornamelijk door veel taarten te eten.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Het extreemste voorbeeld is echter The Machinist (2004), waarin hij slechts 54 kilo woog. Hij wilde eigenlijk doorgaan tot 45 kilo, maar dat wist regisseur Brad Anderson gelukkig uit zijn hoofd te praten.

In de film raakt Bale’s personage getraumatiseerd, waardoor hij niet meer kan slapen en in razend tempo desintegreert. Dan toch liever halfhartig sonjabakkeren…

Robert De Niro

Raging Bull

Als de agressieve bokser Jake LaMotta (in bloedvorm) was Robert De Niro een gespierde spijker van 66 kilo. Omdat De Niro hetzelfde personage óók moest spelen als zwaarlijvige, afgegleden komiek, lagen de opnames van Raging Bull vier maanden stil. De reden: De Niro ging op vakantie om te… eten. Toen hij terugkeerde woog hij bijna 100 kilo. De acteur at drie grote maaltijden per dag, voornamelijk pasta en milkshakes. De eerste tien kilo vond hij nog wel leuk, maar daarna hing het ‘m al snel de keel uit.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

De extreme toename in gewicht maakte De Niro ook kortademig. Regisseur Martin Scorsese jaste de scènes met de oudere LaMotta er snel doorheen, omdat zijn hoofdrolspeler als een uitgeput paard hijgde bij lange werkdagen.

Wow! Deze sterren werden bijna onherkenbaar!

Eerst leren boksen voor een film, en daarna nog even in een zwaarlijvige c-komiek veranderen... Gelukkig maar dat Raging Bull een onbetwiste klassieker is geworden!

Lees verder