Wow! Bommen, granaten én filmsterren in de trailer van misdaadthriller Widows

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wow! Bommen, granaten én filmsterren in de trailer van misdaadthriller Widows

Wow! Bommen, granaten én filmsterren in de trailer van misdaadthriller Widows

|
|

Laatste update:

Als een groep overvallers overlijdt na een kraak, trekken hun weduwes de aandacht van schimmige figuren. De vrouwen zitten niet bij de pakken neer en gaan zelf op boevenpad, in de spannende trailer van Widows. Wat een cast!

Spectaculaire overvallen zijn spannend, maar levensgevaarlijk! Als een club criminelen sterft tijdens een grote roof, zoeken de verzamelde gangsters naar hun geld. Ze komen de weduwes van de overvallers al vlug op het spoor, en willen geld zien. De dames hebben maar één keuze: ze maken de klus af waar hun echtgenoten aan begonnen!

Opvallend aan Widows is de cast. De weduwes worden gespeeld door Viola Davis (Traffic, The Help, Suicide Squad), Michelle Rodriguez (The Fast And The Furious), Elizabeth Debicki (The Great Gatsby, Guardians Of The Galaxy Vol. 2) en de Britse theateractrice Cynthia Erivo.

Hun criminele ‘mindere helften’ worden o.a. neergezet door Liam Neeson, Manuel Garcia-Rulfo (Form Dusk Till Dawn) en Jon Bernthal (The Walking Dead, The Punisher). Niet gek dat ze tegen de lamp lopen: die herkennen we uit duizenden!

There’s more!

Daarnaast geniet je van Carrie Coon (Fargo, The Leftovers), Colin Farrell, Daniel Kaluyaa (Get Out), Michael John Harney (Orange Is The New Black) en André Holland (American Horror Story). Oscar-winnaar Robert Duvall (To Kill A Mockingbird, Bullitt, Apocalypse Now, e.v.a) speelt de louche maffioso Jack Mulligan, de vader van Tom Mulligan (Farrell) die een moeizame relatie met zijn zoon heeft. Tom, een veelbelovend politicus, heeft het ondertussen te stellen met een stel rovende weduwes.

De film is gebaseerd op de gelijknamige Britse serie uit 1983. In 2002 werd de serie (flink!) bewerkt voor de Amerikaanse televisie, met o.a. Brooke Shields, Mercedes Ruehl, Rosie Perez en N’Bushe Wright.

Widows wordt geregisseerd door Steve McQueen, die een Oscar voor Beste Film won voor 12 Years A Slave. McQueen schreef het scenario samen met schrijfster Gillian Flynn (Sharp Objects, Gone Girl). Widows draait vanaf 3 januari 2019 in de bioscoop.

Lees verder