Bijzonder decembercadeau: Indrukwekkend boek over de Tweede Wereldoorlog

Door Ruben Praster
WO II in kleur: Onheil

In het boek WO II in kleur deel 1: Onheil wordt de geschiedenis op indrukwekkende wijze tot leven gebracht door bijzondere zwart-witbeelden in te kleuren.

Dit boek begint met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog, waarvan de onheilspellende uitkomst de opmaat naar WO 2 zal zijn. De opkomst van Adolf Hitler, die Duitsland in de greep van het nazisme neemt, de mobilisatie in Nederland en België en de Duitse inval in mei 1940 worden uitgebreid en indringend getoond en beschreven, tot aan de Slag om Frankrijk, het Wonder van Duinkerken en de eerste oorlogsmaanden in Nederland en België, waarin de bezetter nog probeert vrienden te maken onder het Arische broedervolk.

WO II in kleur
© Kick Uitgevers

De magie van het inkleuren

WO II in kleur van Kick Uitgevers is een 4-delige boekenreeks die de hele periode van de Tweede Wereldoorlog omvat, waarbij de focus op Nederland en België ligt. De prachtig geïllustreerde boeken tonen de magie van het inkleuren, het werk van Jakob Lagerweij, één van ’s werelds beste colouristen. Hij weet als geen ander de historie tot leven te wekken. De begeleidende teksten zijn van Jaap Visser, Matty Verkamman en Ad van Liempt. Kick Uitgevers neemt de kijkers en lezers mee op een buitengewoon fascinerende tijdreis door de meest bewogen periode van de vorige eeuw.