• TV

WK voetbal: Oranjeheld Andries Noppert ontroert voetbalfans

Nederland verloor de kwartfinale op het WK voetbal van Argentinië, na een slopende wedstrijd én strafschoppenreeks. Oranje-supporters huilden tranen met tuiten totdat Andries Noppert na de wedstrijd werd geïnterviewd. De verrassing van het toernooi zorgde voor tranen van ontroering!

Andries Noppert

De carrière van Andries Noppert verliep nogal grillig: de talentvolle keeper belandde vaak op de reservebank bij o.a. NAC, FC Dordrecht en de Italiaanse club Foggia (waar hij zijn eigen auto moest terugkopen van de maffia!). Na een prima reeks bij SC Heerenveen werd hij onverwacht opgeroepen voor het Nederlands elftal. Het klinkt als een sprookje, en zo was het WK voetbal in Qatar ook een beetje voor de doelman.

Dankbaar voor vertrouwen

Na afloop van Nederland - Argentinië (2-2, Argentinië won op strafschoppen) zat Noppert er verslagen bij. Toch was hij enorm trots op wat hij tijdens het WK heeft laten zien. ‘Ik ben alleen mensen dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Dat ik vertrouwen heb gekregen van de bondscoach, van het elftal en van iedereen in het land. Het is jammer dat het zo heeft moeten lopen.’

Geloof in jezelf

De aanloop naar het WK was nogal onrustig, en Noppert vond het meest bijzondere eigenlijk dat hij de eerste doelman van het Nederlands elftal werd. ‘Daar ben ik het meest trots op als je mijn verleden ziet. Ik hoop dat heel veel mensen die af en toe een tegenslag hebben, dat dit het levende bewijs is dat je in jezelf moet geloven. Ik heb heel veel geluk gehad dat deze bondscoach er was, die mij deze kans heeft gegeven.’

Kijkers waren aangenaam verrast door het interview, en de nuchtere kijk van Noppert op de bizarre afgelopen periode.

Oranje verlaat WK Qatar

Het WK voetbal is voor Nederland helaas afgelopen. Argentinië speelt in de halve finale tegen Kroatië (dinsdag 13 december, 20.00 uur), terwijl Marokko en Portugal (vandaag, 16.00 uur) gaan uitmaken wie het tegen Frankrijk of Engeland (vandaag 20.00 uur) opneemt.