Winnaar nieuwe talentenjacht SBS mag optreden op Pinkpop

Goed nieuws voor muzikale talenten en festivalgangers. De bijzondere hoofdprijs in de nieuwe talentenjacht The Talent Scouts van SBS is een plekje op het podium van Pinkpop én een bedrag van € 25.000 om daar wat leuks van te maken. 

Kalvijn presenteert het nieuwe programma The Talent Scouts

Zoveel zenders, zoveel talentenjachten. Om het nog ingewikkelder te maken hebben zenders als SBS een handjevol wedstrijden voor het volgende grote muziektalent. Hoe onderscheid je je dan nog? Nou, door een bijzondere prijs te hebben voor de winnnaar. SBS doet dat goed, door de winnaar van The Talent Scouts op het podium van Pinkpok te hijsen.

Sterren op zoek naar sterren

De titel van het programma verwijst in dit geval naar de mensen die op zoek gaan naar het talent. Angela Groothuizen, Tabitha, Nicky Romero, FLEMMING en Donnie moeten elk op zoek naar potentiële sterren, waar ze vervolgens in kunnen investeren met een bedrag van € 5000 euro. Daarvoor hebben ze vijf afleveringen de tijd om vier kandidaten te vinden. Daarbij kan het zowel om solo acts als om groepen gaan.

De kijker bepaalt

In tegenstelling tot veel andere talentenjachten met een jury, bepaalt in dit geval de kijker wie er uiteindelijk op Pinkpop mag optreden. En ook voor de scouts zelf staat er iets op het spel. Als hun act wint, winnen zij ook een bedrag om aan een goed doel te schenken. Naast het optreden op Pinkpop wint de act ook een bedrag van € 25.000 euro. Niet om lekker over de balk te smijten, maar om het eigen optreden te verbeteren.

Mutitalent Kalvijn

SBS hoefde niet ver te zoeken voor een presentator van deze show. Naast het nieuwe programma Avastars, vanaf eind februari te zien, zal Youtube-ster Kalvijn ook deze talentenjacht aan elkaar praten. Het is opvallend, omdat Kalvijn niet officieel in dienst is bij Talpa. In tegenstelling tot veel andere sterren, die momenteel niet zoveel te doen hebben.

The Talent Scouts is vanaf 7 april te zien bij SBS6 om 20.30 uur.