Beeld: AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol?-recap #8: Kapers en psychologische spelletjes

|
|

Laatste update:

Jemig, wat gaat de tijd weer hard. Wie is de Mol? is praktisch net begonnen en toch is het programma alweer bijna voorbij. We zijn er weer bij voor de laatste loodjes en kijken in deze recap mee met de verdachte (en onverdachte) acties. En ge zijt gewaarschuwd: deze recap bevat spoilers!

De aflevering begint vredig, namelijk met een ontbijtje met een lieflijk muziekje eronder. Sinan is vooral vol lof over Niels, die erop staat wat te drinken voor hem in te schenken. Sarah valt iets anders op, namelijk dat Sinan sportkleding aanheeft. 'Ik ga de marathon lopen!' grapt Sinan. De #watgaatsinandoen van deze week is dus ook weer opgelost. Niels wil ook wat antwoorden van Sinan, namelijk of hij de Mol is. Daar wil Sinan geen antwoord op geven: ‘Want daar heb je ook niets aan, als ik heel eerlijk mag zijn. Als ik zeg van niet, dan moet je me op mijn mooie bruine, lichtbruine ogen geloven.’

Het is een historisch moment in Wie is de Mol, aldus Sarah tijdens de eerste opdracht. 'Sinan heeft gerend!' En inderdaad, we zien hoe alle kandidaten zich in het zweet werken terwijl ze zoveel mogelijk geld in het vuur gooien. Echt veel verdachts valt er niet uit de opdracht te halen, omdat, zoals gewoonlijk, iedereen vooral hard tegen en door elkaar aan het roepen is. Sarah probeert Sinan nog verdacht te maken, hoewel ze eigenlijk vooral zichzelf ermee in de schijnwerpers zet: ze zei namelijk niet eens te kijken wat Sinan haar allemaal gaf voordat ze de bedragen in het vuur mikte. Het maakt allemaal niet zoveel uit: geld verdienen ze niet.

Beeld: AVROTROS

Niels gaat vervolgens steevast door met zijn verhoren. Dit keer is Merel aan de beurt. Ook zij weigert antwoord te geven, maar wil vervolgens wel iets kwijt over Niels: ‘Maar je bent eh… Hoe moet ik het zeggen? Een hele goede kandidaat.’ Hmm... Spreekt ze hier als Mol?

Kapers op de kust

In de tweede opdracht valt eigenlijk gelijk Merel op. Sarah wil Sinan inzetten als dronebestuurder omdat hij geen goede renner is. Merel vindt dit geen goed idee, want wil eigenlijk zelf in de sleutelpositie staan. Niels en Sarah praten haar om (waar ze later waarschijnlijk spijt van kregen door de snelheid waarmee Sinan de drone bediende). Eigenlijk gaat de opdracht best goed. Opvallend: Sarah en Niels vinden geld waar ze helemaal niet naartoe zijn gestuurd (niet verdacht) en Niels weet met een slimme truc de kapers van zich weg te houden (ook onverdacht). Ze verdienen uiteindelijk weer geld doordat iedereen z'n beste beentje voor zet.

Niels kan zich niet inhouden en vraagt na afloop van de opdracht aan Sarah of zij de Mol is. Ze is de enige die antwoord geeft, namelijk met een volmondig... nee. Niels daarentegen moet lachen als hij dezelfde vraag terug krijgt en antwoord: 'Ja.' Sarah: 'Ben jij de Mol?' Niels, weer lachend: 'Ja.' Tja, zoals Sinan zei: aan die antwoorden heb je helemaal niets. Al moesten we wel gelijk denken aan de laatste aflevering, want dit is een moment dat zeker te zien zal zijn als 'hint' als Niels de Mol blijkt te zijn.

Beeld: AVROTROS

En dan de laatste opdracht. Goh, wat zullen we daar eens over zeggen. Merel, Merel, Merel toch... Ze geeft Niels de vrijstelling gewoon cadeau. Zat ze niet echt op te letten omdat ze toch geen vrijstelling nodig heeft? Toegegeven: dit kan tunnelvisie zijn, want Merel prijkt sinds aflevering 1 bovenaan het verdachtelijstje (ze staat niet voor niets steeds bovenaan in de Mollometer). Maar toch. Zelfs als ze een kandidaat is, opmerkelijk is het wel. Niels breekt samen met de rest zijn joker open en blijkt inderdaad de vrijstelling in zijn bezit te hebben. Volgens hemzelf kan dit ook best eens uitpakken als een nadeel, want hij krijgt immers niet meer een laatste 'Hee, je zit in de goede richting!'-scherm.

Mollometer

En dan: de Mollometer. Dit keer een paar kanttekeningen bij het schema: we hebben Sinan geen geld 'toegewezen' omdat hij niet als individu het veld op is gegaan om geld te pakken en omdat hij er toch uit ligt. Verder zégt Sarah dat ze Sinan verdacht vindt, maar dat lijkt ons een montagetruc. Ze klikt heel duidelijk een antwoord aan waaruit blijkt dat ze op Merel of Niels zit en aangezien ze de vorige aflevering op Merel heeft ingezet, lijkt het redelijk veilig te stellen dat ze op Merel zit in plaats van Sinan. Is dat een manier van de productie om ons op het verkeerde been te zetten? We gaan het over twee weken zien...

Wie is de Mol?-recap #8: Kapers en psychologische spelletjes

Lees verder