Beeld: AVROTROS

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol?-recap #1: Nikkie danst met een veel te kleine man

|
|

Laatste update:

Yes! Het nieuwe Wie is de Mol?-seizoen is weer begonnen, dus dat betekent dat de vergrootglazen weer uit de kast mogen. Wij speuren met je mee naar de identiteit van de Mol. O, en voor je verder leest… Heb je de aflevering nog niet gezien: de spoilers vliegen je in deze recap om de oren.

"Wie. Is. De Mol?" Het is even wennen dat dit jaar niet Art Rooijakkers, maar Rik van de Westelaken degene is die de iconische woorden uitspreekt. Over één ding zijn we alvast uit: dit jaar is de Mol vast een vrouw, want voor de vierde keer op rij een man doen ze vast niet. Toch? Toch?! Het programma blijft een grote mindfuck.

Ook de fenomenale start van vorig jaar zorgt ervoor dat het aan het begin toch even aftasten is, want daar kan je maar lastig aan tippen. Logisch dus dat ze voor een heel andere insteek hebben gekozen: een kaasreclame. Of daar leek het in ieder geval op, tot de joker prominent in beeld verscheen en er een onheilspellend muziekje begon te spelen. Een vrijstelling IN een joker? Omg, dat brengt een nieuwe dimensie in het spel.

Het speelveld? Een kippenhok

Zoals we gewend zijn, is het gelijk enorm veel gekakel. De eerste opdracht? Kisten uit het water trekken om vrijstellingen veilig te stellen. De dad jokes van Robèrt (“Ik laat me niet kisten!”) en het oergebrul tijdens het getrek vormen een fijn orkest. Verdachte handelingen? Moeilijk te zeggen. Merel verloor een kist, Nikkie en Sarah leken er niet echt veel zin in te hebben en Jamie voelde de actieheld in zich naar boven komen.

Beeld: AVROTROS

Dat laatste is misschien wel het verdachtst. De Mol had er namelijk meer baat bij kisten uit het water te halen. Hoe meer vrijstellingen, hoe minder kans dat de groep ze zou willen inwisselen voor € 2500,-. Niemand die namelijk weet wie die vrijstellingen hebben verdiend. Dat horen ze pas bij de executie. Ook verdacht: de vele hartjes- en kusjesshirts van Niels. Heeft-ie vast expres meegenomen.

Gelijk na de opdracht grijpen sommige kandidaten hun kans. Rick Paul neemt Niels terzijde en weet het zeker: hij is zo enthousiast dat hij de Mol niet kan zijn (jongen, heb je dit programma dan nog nooit gezien?). Jamie probeert het ondertussen bij Merel, want hij heeft zijn oog al eerder op haar laten vallen en wil haar in “een bondje lokken”. Klinkt alsof hij GHB op zak heeft. Merel vindt het dan ook allemaal een beetje snel gaan.

Beeld: AVROTROS

Let’s… salsa!

Je zou zeggen dat de kandidaten regelrecht naar een slachthuis gestuurd zijn voor hun tweede opdracht, te oordelen aan Nikkies verafschuwde reacties. “O mijn god, ze komen naar ons toe”, roept ze uit. Gevolgd door: “Dit moet het gênantste moment uit de Wie is de Mol-geschiedenis zijn. Nikkie die danst met een veel te kleine man.” Het dansen werpt echter zijn vruchten af, want Nikkie weet dankzij haar lengte haar danspartner aan de vormpjes in zijn haar te herkennen. Net als de rest van de groep, waardoor de eerste € 1000,- binnen is. Mol, waar hang je uit? 

Beeld: AVROTROS

Robèrt heeft er gelukkig meer vertrouwen in de Mol te kunnen vinden, getuige zijn biecht. Hij zegt namelijk zo te zien wie er zit te “jokkebrokken”. Sinan gaat het avontuur wat anders aan: “Mijn strategie is iedereen naar de sloop brengen.” 

Laten we het over de laatste opdracht maar niet hebben. Eerlijk: wie begrijpt daar wat van? Wij in ieder geval niets, en de kandidaten zelf zitten duidelijk met de handen in het haar. Een cursus etherdiscipline van Ellie Lust zou geen kwaad kunnen. Het kan zijn dat er dit jaar een twist is: slechts één persoon is niet de Mol. Dat zou een hoop verklaren. Het was een enorme chaos en het was meer door geluk dan wijsheid dat Nikkie, Niels en Rick Paul nog € 300,- wisten te verdienen.

De Mollometer: even terugblikken…

Ja, fijn allemaal, die verdachte acties. Maar wat betekent dat nou allemaal? Geen nood: in de ‘Mollometer’ zetten we alles op een rijtje zodat jij voor de volgende aflevering je poule met een gerust hart kunt invullen. En… Always follow the money! [Disclaimer: alleen Niels, Sinan en Merel wilden de vrijstellingen inwisselen voor het geld, maar iedereen is door naar volgende week.]

Beeld: AVROTROS

Lees verder