Welkom in Castle Rock: eerste trailer van Stephen King-horrorserie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Welkom in Castle Rock: eerste trailer van Stephen King-horrorserie

Welkom in Castle Rock: eerste trailer van Stephen King-horrorserie

|
|

Laatste update:

Het stadje Castle Rock speelt een rol in veel verhalen van Stephen King. Binnenkort verschijnt er een horrorserie, van King en J.J. Abrams over het (niet zo) slaperige dorpje… Dit is de eerste trailer!

Advocaat Henry Deaver (André Holland) keert terug naar het merkwaardige stadje Castle Rock, waar hij jaren eerder werd weggejaagd. In de funderingen van de Shawshank-gevangenis(!) wordt een jongen (Bill Skarsgård) gevonden, die op wonderbaarlijke wijze nog leeft.

De juridische status van ‘The Kid’ is totaal onduidelijk: hier komt Deaver om de hoek kijken. Hij ontdekt bovennatuurlijke dreigingen in het slaperige Castle Rock. Daarnaast hebben de inwoners en zijn ex-vrouw (Sissy Spacek) nog een appeltje met Deaver te schillen. Hij weet alleen niet meer waarom!

Brrr!

Het is erg leuk om de verwijzingen naar (on)bekende Stephen King-verhalen te zien. Skarsgård is weer lekker creepy, misschien is zijn rol nog wel enger dan die van moordclown Pennywise uit IT. André Holland verdiende zijn horror-sporen in o.a. American Horror Story. Sissy Spacek speelde natuurlijk Carrie, in de gelijknamige film uit 1976.

Castle Rock is vanaf 25 juli te zien via streamingplatform Hulu. In Nederland zijn sommige Hulu-series, zoals The Handmaid’s Tale en Future Man, te zien via Videoland. Wie weet! Stephen King-fans (en dat zijn er een hele hoop!) houden hun adem in!

Lees verder