Welke streamingdienst past het beste bij mij?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Welke streamingdienst past het beste bij mij?

Welke streamingdienst past het beste bij mij?

|
|

Laatste update:

Video-on-demand diensten schieten inmiddels als paddestoelen uit de grond. Ieder platform probeert zichzelf te onderscheiden met een unieke catalogus van films, series en tv-programma’s. Twijfel jij nog welke streamer het beste bij jou past? Hier een korte gids.

Ik wil…

…het grootste aanbod

Netflix

De ongekroonde koning der streamingdiensten. Netflix is de meest beroemde en gebruikte VoD-dienst ter wereld. Naast een wisselend film- en serieaanbod, spekken ze hun bibliotheek met honderden Netflix Originals - producties die voor mensen zonder Netflix-abonnement niet te zien zijn. In 2018 wil Netflix hun Original-aanbod opschroeven naar 700 titels, dus abonnement is meteen een investering. Voor €7,99 heb je al een Basic-subscription

…een gevarieerd aanbod

Videoland

Van alle streamingdiensten waaruit wij laaglanders kunnen kiezen, is Videoland uitermate geschikt voor mensen die houden van een beetje afwisseling. Naast een groot aantal Engelstalige films en series, zijn er namelijk ook een heleboel Nederlandse topseries en exclusieve Videoland-titels te streamen. Zo kun je voor €8,99 per maand een The Handmaid’s Tale-binge afsluiten met een Temptation Island-aflevering. Dat RTL XL-abonnement krijg je er dan gratis bij. 

…Nederlandse televisie

NPO Start, KIJK en RTL XL (of NLZiet)

Heb jij een oranje hart? Met NPO Start, KIJK en RTL XL Premium kun je alle Nederlandse tv naar hartelust terugkijken. KIJK is gratis, voor NPO Start Plus betaal je €2,95 en voor €8,99 kun je een RTL XL Premium en Videoland-abonnement combineren. Wil je liever alles centraal hebben, dan is NLzieteen goede keus: voor €7,95 per maand kun je nagenoeg alle Nederlandse tv terugkijken. Videoland is niet inbegrepen.

…kwaliteit

Ziggo Movies & Series XL

HBO trakteert ons al decennialang op top-series. Game of Thrones, The Sopranos, The Wire, Big Little Lies, The Leftovers, True Detective, Westworld: deze pareltjes komen allemaal uit de koker van HBO. Hoewel de zender hier geen streamingservice meer heeft, kun je hun series bij Ziggo Movies & Series XL (bijna allemaal) kijken. Daarvoor moet je wel een abonnement bij ze afsluiten. Heb je dat gedaan, dan kost het nog eens €12,- om HBO-series te kunnen streamen. 

…interessant zijn

Amazon Prime Video

Prime Video

is de vreemde eend in de bijt, maar uitermate geschikt voor mensen die nét even iets anders willen. Het grootste voordeel? De kosten! De eerste zes maanden betaal je maar €2,99 per maand, daarna maandelijks €5,99. Het grootste nadeel is het ontbreken van Nederlandse ondertiteling bij sommige titels. Toch heeft Amazon kwalitatief hoge producties in hun film- en seriestal staan. 

…de nieuwste films kijken

Pathé Thuis

Licentiekosten voor de nieuwste films zijn peperduur. Het duurt daarom even voordat Netflix of Videoland grote blockbusters kan inkopen. Pathé, als grootste bioscoopketen van Nederland, heeft dat probleem niet. Wil je als eerste de grootste films zien, dan biedt Pathé Thuis de uitkomst. Nadeel? De kosten. Je betaalt per film, in plaats van een vast bedrag per maand.

Lees verder