Welke series komen deze maand op Netflix?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Welke series komen deze maand op Netflix?

Welke series komen deze maand op Netflix?

|
|

Laatste update:

Heeft iedereen de lentekriebels, maar zit jij alleen maar op je bank te niksen? Of ben je misschien op zoek naar wat afleiding tijdens de examenstress? Goed nieuws. In mei is thuisblijven cool. Netflix gooit volgende maand weer een paar soon-to-be hitjes online.

Series

The Rain (4 mei)

Denemarkens eerste Netflix Original, The Rain, bijt het spits af volgende maand. Nadat een bruut virus een groot gedeelte van de bevolking uitroeit, vertoeft de rest in bunkers. Zes jaar na dato besluiten twee tieners hun schuilplaats te verlaten om op zoek te gaan naar hun vader. 

Dear White People (4 mei)

Ook het tweede seizoen van Dear White People, misschien wel één van Netflix’ beste Original-series ooit, is het kijken waard. Centraal staat de op een Ivy League-uni studerende Sam, wiens grensverleggende ideeën over ras, geslacht en identiteit haar soms duur komen te staan. Het klinkt beladen, maar geloof ons: Dear White People is ontzettend vermakelijk en bijzonder scherp! 

Meer

Verder krijgen we Bill Nye Saves The World seizoen 3 (11 mei), Unbreakable Kimmy Schmidt seizoen 4 (30 mei) en het tweede seizoen van The Toys That Made Us (25 mei). Ook kun je iedere week weer genieten van nieuwe afleveringen van Supergirl, The 100, The Flash, Arrow, The Originals, Dynasty, Riverdale en Designated Survivor. 

FILMS

Cargo (18 mei)

De meest spraakmakende titel is zonder meer zombie-thriller Cargo. Sherlock-acteur Martin Freeman speelt een vader die in een post apocalyptisch Australië koste wat kost zijn pasgeboren dochtertje wil beschermen. Dat gaat uiteraard niet zonder slag of stoot. 

Forgive Us Our Debts (4 mei)

Ook een tip is Forgive Us Our Debts. Lees: een Italiaanse Training Day. Een werkloze man zit in de schulden en gaat daarom in dienst bij een stel deurwaarders. Al snel komt ‘ie erachter dat een dealtje sluiten met de duivel nare gevolgen kan hebben. 

Meer

Klaar voor meer? Komt ‘ie. Vanaf 1 mei kun je onder meer Spielberg-film De Grote Vriendelijke Reus, Ryan Gosling-kunstwerk Only God Forgives, docu Amy, alzheimerdrama Amour, comedy The Best Exotic Marigold Hotel en drama Nebraska streamen. Aan het einde van de maand volgt de journalistieke thriller Spotlight (29 mei).

Documentaire's

Evil Genius: THE TRUE STORY OF AMERICA'S MOST DIABOLICAL BANK HEIST (11 mei)

Als afsluiter twee docu-tips! De docu Evil Genius: The Story of America's Most Diabolical Bank Heist doet een van de heftigste overvallen ooit uit de doeken. Een man komt met een bom om zijn nek een bank binnen gewandeld. Naar eigen zeggen heeft een groep hem gedwongen en is hij onschuldig.

End Game (4 mei)

En dan nog de hartverscheurende docu End Game. Hierin zien we het reilen en zijlen van een kliniek in San Franciso, waar mensen naartoe gaan om vredig te kunnen sterven. Het is een intieme kijk in het leven van mensen die niet lang meer hebben.

Lees verder