Eurovisie Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Eurovisie Songfestival
Songfestival

Welke Britse stad gaat het Songfestival 2023 organiseren?

|
|

Laatste update:

Zeven Britse steden komen in aanmerking voor de organisatie van het Eurovisie Songfestival volgend jaar, zo blijkt.

De steden op een rij

Het gaat om onder meer Birmingham, Glasgow en Liverpool. Die steden staan op de shortlist van locaties om het giga-liedjesfestijn te organiseren. Ook Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield dingen mee, zo werd vrijdagochtend bekendgemaakt in de Breakfast Show op BBC Radio 2.

"Het is geweldig om zo veel biedingen vanuit het hele Verenigd Koninkrijk te zien", zegt Kate Philips van de BBC. "We gaan een uniek songfestival neerzetten dat het prachtige Oekraïne en de Britse muziek eert en creativiteit en diversiteit viert."

Bidbook

De steden kunnen sinds vorige week hun zogenoemde bidbook indienen. Met dat plan proberen ze de organisatie te overtuigen een geschikte gaststad te zijn voor het songfestival. Bereikbaarheid, een passende locatie en technische faciliteiten: het speelt allemaal mee bij de uiteindelijke toewijzing. Naar verwachting wordt komend najaar bekendgemaakt in welke stad het Eurovisie Songfestival 2023 zal plaatsvinden.

Vorige maand werd bekendgemaakt dat het songfestival definitief wordt gehouden in het Verenigd Koninkrijk. Het land nam de organisatie over van Oekraïne, de winnaar van dit jaar, vanwege de oorlog.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder