• The Masked Singer
  • Brandende Vraag

Weet Ruben Nicolai wie er in de kostuums van The Masked Singer zitten?

Door Robin Heerkens
Ruben Nicolai in The Masked Singer

Ruben Nicolai staat dan wel elke week naast het The Masked Singer-kostuum dat onthuld wordt, maar is de grote BN'er-reveal eigenlijk wel een verrassing voor hem? Of weet de presentator stiekem gewoon wie er in de pakken zitten?

Wil je meeraden en voorspellen? Kom bij onze Veronica Superguide The Masked Singer-groep! En houd onze overzichtspagina in de gaten voor al het laatste nieuws rondom The Masked Singer.

Sinds de start van The Masked Singer in Nederland staat Mr. Big Show Ruben Nicolai aan het roer van deze kijkcijferkomeet. Hij praat de boel elke vrijdag aan elkaar én probeert de ongeleide projectielen in de vorm van de panelleden een béétje onder controle te krijgen. Je zou dus denken dat hij precies weet welke BN'er uit welk pak komt. Want zo'n belangrijke speler vertel je álles, toch?

Weet Ruben Nicolai wie er in The Masked Singer zitten?

"In een zeer vroeg stadium vertellen ze (de makers, red.) me met wie ze bezig zijn", legde Ruben ooit zelf uit in een interview op NPO Radio 2. "En dan vertellen ze ook: 'die en die hebben al ja gezegd'." Dit wil trouwens nog niet zeggen dat Ruben bij de grote reveals ook altijd écht weet wie zichzelf gaat onthullen. "Ik weet soms niet welk pak daarbij hoort, soms weer wel, dus het is een beetje vaag."

'Hè, wie ben jij nou?'

Nou... eigenlijk weet Ruben het vaker niet dan wel, blijkt wanneer hij er wat langer over praat. "Tel daar mijn gebrek aan intelligentie bij op en dan sta ik heel vaak gewoon op het podium naast mensen en dan denk ik: hè, wie bén jij nou?" Maar, ieder nadeel heb z'n voordeel: zo kan Ruben zelf ook het raadspelletje meespelen. "Dat maakt het tijdens het presenteren érg leuk."

The Masked Singer is elke vrijdag om 20.00 uur te zien op RTL 4.