Wéér uitstel voor Cloverfield 3!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wéér uitstel voor Cloverfield 3!

Wéér uitstel voor Cloverfield 3!

|
|

Laatste update:

Het wachten op God Particle, oftewel Cloverfield 3, is nog niet voorbij! De derde film in de sciencefiction/horror-reeks is wéér uitgesteld.

In God Particle doet een groep astronauten een bizarre wetenschappelijke ontdekking op een ruimtestation. Door een ongeval met een deeltjesversneller verdwijnt de aarde voor hun ogen! Daarnaast lijkt het mislukte experiment iets gevaarlijks te hebben gewekt.

Cloverfield

God Particle is de derde film in de Cloverfield-reeks, waarvan de delen (zeer) losjes met elkaar verbonden zijn. De eerste film toonde ‘found footage’ van een alien-invasie. De opvolger, 10 Cloverfield Lane, speelde zich af tijdens een aanval van vreemde wezens, maar bleef grotendeels in een claustrofobische bunker. Fans hopen dat God Particle, dat zich in hetzelfde universum afspeelt, de verhalen met elkaar verbindt. 

De film is geregisseerd door Julius Onah. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Daniel Brühl (Captain America: Civil War, Goodbye Lenin) en Elizabeth Debicki (Guardians Of The Galaxy 2).

Het verhaal klinkt spannend, maar toch heeft God Particle al veel vertraging opgelopen. De opnames werden in september 2016 afgerond, maar de productie kwam toen in de problemen.

Waar blijft ‘ie?

De film was eigenlijk gepland voor februari 2017, maar werd uitgesteld naar oktober vorig jaar. God Particle had blijkbaar veel extra werk nodig en schoof daarom door naar februari, en nú weer naar eind april. 

Doorgaans is herhaaldelijk uitstel een zeer slecht voorteken voor een film, maar hopelijk valt het in dit geval mee. Veel mensen keken vorig jaar uit naar God Particle, mogelijk zijn ze de derde Cloverfield al haast vergeten!

Anderzijds staan de Cloverfield-films bekend om hun sneaky, viral marketingcampagnes. Zelfs een nieuwjaarsgroet kan een verhulde aanwijzing zijn!

Lees verder