Piet Piraat/Peter van de Velde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Piet Piraat/Peter van de Velde

Wat is er met 'Piet Piraat' gebeurd?

|
|

Laatste update:

Piet Piraat, Piet Piraat, Schip ahoy, hoy, hoy... Het riedeltje ligt nog altijd vers in het geheugen. Piet Piraat-acteur Peter van de Velde is niet alleen een bekende Vlaming; ook in Nederland hebben we zijn gezicht vaak op de buis gezien. Hoe is het nu met hem?

Piet Piraat

Het kinderprogramma van Studio 100 verscheen in 2001 voor het eerst op tv in België. Twee jaar later was Piet Piraat ook in Nederland op tv te zien. De 120 gemaakte afleveringen worden nog altijd opnieuw uitgezonden. In 2010 kwam er ook een speciale versie van de show: Piet Piraat Wonderwaterwereld.

Het Piet Piraat-spektakel houdt echter nog lang niet op. Met zijn Scheve Schuit meert Peter als Piet Piraat meerdere keren per jaar aan met zijn theatershows. Zo is Peter in oktober te zien als Piet Piraat in attractiepark Plopsaland De Panne. De Piet Piraat Show: De Toverlantaarn is daarnaast de zien via Apple TV.

Musicals en tv-series

Peter van de Velde is echter meer dan alleen Piet Piraat. Zo speelt hij op moment van schrijven ook priester Daens in de musical Daens en Emiel Segers in de musical '40 - '45. In België is laatstgenoemde net afgelopen, maar de musical komt later dit jaar ook naar Nederland! Naast musicals speelde Peter de afgelopen jaren in verschillende tv-series, zoals het personage Jacques Pieters in de Vlaamse soap Thuis en Raf Broeckx in het politiedrama Fair Trade.

Onder vuur

Begin dit jaar lag Peter nog even onder vuur. Hij linkte het overlijden van de Vlaamse modejournaliste Ghislaine Nuytten namelijk aan coronavaccinaties. Peter schreef op sociale media dat hij 'er niet van zou verschieten als ze overleden is door haar vaccin'. Kort daarna verwijderde hij zijn post. Opmerkelijk genoeg heeft Peter volgens Studio 100 'zelf wel zijn prikken gehad'. Ook is hij zelf besmet geraakt met het virus. Hij werd in de musical Daens toen tijdelijk vervangen door zijn Thuis-collega Jan Schepens.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast-apps.

Lees verder