George Clooney

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
George Clooney
Brandende Vraag

Wat is er met George Clooney gebeurd?

|
|

Laatste update:

George Clooney werd vorig jaar alweer 60. De man heeft een enorme carrière op zijn naam staan in bijna elk filmgenre. Of je hem nu leuker vindt als astronaut in Gravity (2013) de meesterdief in Ocean's Eleven (2001) of meer houdt van indie-films zoals The Monuments Men (2014), de filmmaker kan zo veel meer dan sensueel koffiedrinken. Toch zien we hem steeds minder op het grote witte doek. Waar hangt George Clooney uit? 

 

Oceans's Eleven, Twelve, etc. 

Het grote publiek denkt bij de naam George Clooney waarschijnlijk aan drie dingen. 1: zijn doorbraak in de serie E.R., 2: de reclames voor Nespresso en 3: de heist-films Ocean’s 11, 12 & 13. De Ocean's-reeks heeft een sterrencast om U tegen te zeggen. Onder anderen Brad Pitt, Matt Damon en Julia Roberts doen mee. Het personage Danny Ocean komt pas net op vrije voet als hij alweer zin heeft om de volgende slag te slaan. Samen met 10 professionals creëert hij een plan om een aantal casino’s in Las Vegas te beroven. 

Gravity 

In 2013 vertolkte Clooney de hoofdrol van de sci-fi film Gravity. De 3D-bioscoophit vertelt het verhaal van een groep astronauten die in de ruimte een reparatie aan de Hubble telescoop uitvoert. Een aantal leden op de telescoop wordt gedood door resten van een ontplofte satelliet. De vrouwelijke astronaut (Sandra Bullock) en overlevende astronaut (George Clooney) blijven over.

Collega Sandra Bullock kreeg een Oscarnominatie voor haar prestatie Gravity. Clooney greep zelf helaas naast een plek op de nominatielijst.

Batman was zeker "Bad"

Het is alweer een tijdje geleden, maar we zijn de blunder Batman & Robin (1997) heus niet vergeten. De superheldenfilm werd niet echt goed ontvangen door DC-fans. De franchise maakte een kleine fout met Clooney in de rol als Batman. Gelukkig kon de acteur zelf ook lachen om deze misstap in zijn carrière.

De geldgoeroe van Wall Street

Clooney verscheen in de thriller Money Monster (2016). In dit drama staat een bekende televisiepresentator, Lee Gates (George Clooney), dankzij zijn beleggingstips bekend als de geldgoeroe van Wall Street. Maar als Kyle Budwell (Jack O’Connell) door een tip van Lee al zijn geld verliest, besluit hij om Lee en zijn studio-team te gijzelen.

Clooney als producent

Dat je George Clooney af en toe niet ziet, betekent niet dat hij er niet is. Want de acteur is nog volop aan het werk in de filmwereld. Als producent werkt hij steeds meer achter de schermen. In 2006 richtte George zijn eigen productiebedrijf Smokehouse Pictures op, verantwoordelijk voor films zoals The Monuments Men (2014), Money Monster (2016), Ocean's 8 (2018), The Midnight Sky (2020), The Tender Bar (2021) en Ticket to Paradise (2022). 

George Clooney

Clooney als regisseur

Ondanks dat Clooney de pensioengerechtigde leeftijd begint te bereiken, lijkt hij in elk geval nog kwiek genoeg te zijn om op de regisseursstoel te klimmen. Hij verzorgde onder meer de regie voor The Ides of March (2011) - een film over een campagnemedewerker van de presidentsverkiezingen met in de hoofdrol Ryan Gosling en The Suburbicon (2017), een zwarte komedie met Matt Damon en Julianne Moore.

 

The Midnight Sky 

Het laatst afgeronde filmproject van George is de sciencefictionfilm The Midnight Sky (2020) - gebaseerd op de roman Good Morning, Midnight van schrijfster Lily Brooks-Dalton. Het verhaal gaat over de eenzame wetenschapper Augustine Lofthouse in een apocalyptisch noordpoolgebied. George produceerde, regisseerde, én speelde zelf de hoofdrol. De film werd genomineerd voor een Oscar voor de beste visuele effecten. 

George Clooney

Reünie met Brad Pitt

Dit jaar kunnen we George nog zien opdagen in de speelfilm Ticket to Paradise. Maar dat is niet alles. George werkt op dit moment samen met die andere golden boy, Brad Pitt (57). Oftewel: ons gedroomde duo uit Ocean's Eleven komt terug! De twee spelen in een nieuwe film waarvan de naam nog onbekend is. Maar de regisseur Jon Watts kennen we in elk geval van Spiderman: Homecoming.

De laatste keer dat George Clooney en Brad Pitt samen in een film te zien waren, was in Burn After Reading in 2008. Beiden hebben voor dit nieuwe project hun eigen productiebedrijven erbij gehaald: Smokehouse Pictures (van George) en Plan B Entertainment (van Brad) zullen de film produceren.

George Clooney en Bratt pitt

Lees verder