Wat gebeurt er als het budget op is bij Race Across the World?

In Race Across the World strijden deelnemers in een race tegen de klok tegen andere BN'ers en dat alles doen ze met een beperkt budget op zak. Vooralsnog heeft iedereen nog wat geld, maar wat gebeurt er als het budget op is in Race Across the World?

Dominic Seldis en dochter Katy in Race Across the World
© RTL

Backpacken

De deelnemers moeten in korte tijd flink wat afstand afleggen om iedere keer het checkpoint te halen. Komen ze niet op tijd, dan lopen ze het risico om naar huis te moeten gaan, wat volgens de makers voor extra spanning zorgt bij de deelnemers. Maar zonder geld is het onmogelijk om het checkpoint te halen, zo leggen de makers uit. “We streven zoveel mogelijk een echte backpackreis na waarbij alle elementen zo realistisch mogelijk worden beleefd. Als je geld dan op is, dan is het klaar. Net als in het echt. Je krijgt van ons geen geld, dus dan lig je eruit. Ze krijgen natuurlijk wel de kans om het checkpoint te halen voordat deze sluit, maar zonder geld lukt dat niet.”

Werken voor geld

De deelnemers kunnen altijd nog proberen om te werken voor hun geld. Maar dat is geen permanente oplossing volgens de makers. “Je kan in die landen werken, maar je kan nooit echt veel geld verdienen waardoor je het wekenlang kan uitzingen. Je uitgave zijn sowieso meer dan dat je kunt bijverdienen door te werken.”

Race Across The World is iedere woensdag rond 20.30 uur te zien op RTL 4.