roxeanne rachel hazes

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
roxeanne rachel hazes

Waarover gaat de rechtszaak tussen Rachel en Roxeanne Hazes?

|
|

Laatste update:

Rachel Hazes en haar dochter Roxeanne Hazes (59) zijn met elkaar verwikkeld in een rechtszaak. Rachel, de weduwe van André Hazes, vertrouwt niet dat er duizenden euro's uit haar bedrijf zouden zijn verdwenen en wil daarom een verklaring van onder anderen haar eigen dochter Roxeanne Hazes (29). Maar Roxeanne weigert in de rechtbank op te komen dagen, zo veel blijkt uit een brief aan de rechtbank. 

'10.000 verdwenen'

Rachel heeft een zaak aangespannen tegen twee voormalige zakenpartners waaronder haar hartsvriendin Marieke. Toen Rachel Hazes in 2016 een inzinking had, zou zij drie personen volmacht hebben gegeven over haar financiën van het productiebedrijf Melvin Produkties B.V. Eén van de gemachtigden was haar eigen dochter Roxeanne Hazes. Volgens Rachel zou er sindsdien minstens 10.000 euro van haar rekening zijn verdwenen. Om deze reden wil ze vijf getuigen in de rechtbank laten opdraven, waaronder haar dochter Roxeanne.

Roxeanne weigert te getuigen 

Vandaag was Rachel Hazes in de rechtbank van Amsterdam aanwezig. Dochter Roxeanne was hier niet bij. Ze weigert namelijk te getuigen in deze rechtszaak. Wel heeft ze een verklaring achtergelaten. In een brief, die in de rechtbank werd voorgelezen, noemt Roxeanne de vermoedens van haar moeder een "'absurde veronderstelling van de feiten." 

Royce de Vries, de zoon van wijlen Peter R. de Vries, staat Rachel Hazes bij in de rechtszaak. "Mijn cliënt wil precies weten wat er in de periode is gebeurd. Ze heeft recht op antwoorden op de vragen hoe haar belangen zijn behartigd."

De volledige brief van Roxeanne Hazes aan de Rechtbank van Amsterdam zoals vermeld op De Telegraaf

"Edelachtbare,

Vandaag behandelt u een zaak waarin een moeder haar dochter voor de rechter haalt om als getuige gehoord te worden. De bedoeling daarvan is om aan te tonen dat de mede-gevolmachtigden misbruik gemaakt zouden hebben van hun volmacht. Dit is om vele redenen een absurde veronderstelling. Deze gevolmachtigden waren nu juist jarenlang de nauwst betrokkenen die mijn moeder met raad en daad ondersteund hebben, soms dag en nacht. 

Als ik als getuige in deze zaak gehoord zou worden, zou dat betekenen dat ik mijn moeder in diskrediet breng, want datgene wat ik zal moeten getuigen zal alleen maar verdere afbreuk doen aan de reputatie van mijn moeder. Dat doe ik niet.

Ik respecteer uw rechtbank, maar ik hoop dat u begrijpt waarom ik vandaag hier niet aanwezig ben bij deze bezwaarbehandeling. Ik ben zelf moeder en het is mijn primaire verantwoordelijkheid mijn eigen kind te beschermen.

Met vriendelijke groet,

Roxeanne Hazes"

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder