Isla Fisher in Now You See Me

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Isla Fisher in Now You See Me

Waarom overleed Isla Fisher bijna in Now You See Me?

|
|

Laatste update:

Jason Statham beleefde een doodenge near death experience op de set van The Expendables 3 en Isla Fisher kan helaas meepraten over het bijna-dood-fenomeen. De actrice verdronk net niet op de set van Now You See Me terwijl iedereen dacht dat ze zo goed paniekerig acteerde...

Isla speelde één van de magistrale bankrovende goochelaars in Now You See Me (2013) en voor een stunt moest de vrouw van Sacha Baron Cohen onder water in een grote tank. Ze moest ook op de ramen bonken. Doen alsof het misging dus. Maar wat niemand toen doorhad, is dat het écht misging. En hoe.

Isla Fisher bijna verdronken

Isla daalde neer in de tank terwijl ze aan haar enkels en polsen vastgeketend zat. Dat hoorde allemaal bij de act van haar personage in de film. Maar die kettingen raakten op een gegeven moment verstrikt waardoor ze in paniek raakte en langzaam maar zeker begon te verdrinken. Heavy shit.

Geen zuurstof meer

Een mannetje met een zuurstoftank was in de buurt, dacht Isla, maar hij was plots nergens te bekennen. "By the time I realised I couldn’t get up and beckoned for him, I realised that I had run out of air", zo vertelde ze later openhartig aan de Daily Mail. Er zat ook ergens een 'kill switch': als ze die knop zou indrukken, liep de tank in 70 seconden leeg. Die knop kon ze in alle paniek niet bereiken.

In je badpak doodgaan, de horror

Ze zag het al helemaal voor zich: in je badpak doodgaan. Een verschrikkelijke gedachte voor Isla. "Not in a swimming costume. No one wants to go in a swimming costume." Wonder boven wonder wist ze zichzelf net op tijd te bevrijden. "Luckily, I managed to get free and stay level-headed and got out before it went even more horribly wrong."

Gewoon door-acteren joh!

Extra pijnlijk: de crew en de rest van de cast dachten dat Isla gewoon keihard aan het method-acten was. Ze moest inderdaad ook doen alsof ze in paniek was, maar omdat ze vooraf geen safety word of -gebaar hadden afgesproken, dacht iedereen dat het er bij hoorde. Dat leverde later ook nog een geniaal bizarre quote op: "Everyone just thought I was doing fabulous acting. They thought I was being Meryl Streep in the tank - actually, I was drowning!" Meer daarover vertelt Isla in het interview hieronder.

Benieuwd naar de film? Now You See Me staat op Netlfix.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder