Vrouw protesteert op filmfestival in Canes

Veronica Superguide logo
Vrouw protesteert op filmfestival in Canes
Ophef

Naakt in Cannes: vrouw protesteert op rode loper

|
|

Laatste update:

Een vrouw protesteerde vrijdagavond op het filmfestival in Cannes tegen seksueel geweld in Oekraïne. Ze crashte halfnaakt de rode loper tijdens de première van Three Thousand Years of Longing. De vrouw werd al snel van het festival verwijderd door de beveiliging.

De vrouw trok haar kleding uit om vervolgens met een getekende Oekraïense vlag met de woorden ‘Stop raping us’ en besmeurd met bloed op de loper de komen. De feministische organisatie SCUM eiste via een bericht op Twitter het protest op. Het werd toen duidelijk dat de vrouw demonstreerde tegen seksueel geweld van Russische soldaten tegen Oekraïense vrouwen.

Aandacht

Er was al eerder aandacht voor de oorlog op het filmfestival. Zo sprak de Oekraïense president Zelenski de aanwezigen op de openingsavond toe en riep hij de filmwereld op om de stem te blijven verheffen tegen de Russische inval.

Première

Het protest vond tijdens de première van Three Thousand Years of Longing, een film van regisseur George Miller, met onder andere Idris Elba in de cast. Het duurt nog even voordat we die kunnen bewonderen, maar tot die tijd kunnen we wel genieten van deze 5 beste films van Idris Elba.

Na heel wat uitstel ging ook de langverwachte Top Gun: Maverick in première in Cannes. De film met Tom Cruise is het vervolg op Top Gun uit 1986 en de topacteur wist met dit tweede deel al een Ere-Palm binnen te hengelen. En het lange wachten wordt beloond, want vanaf volgende week kunnen we Top Gun: Maverick gaan zien in de bioscopen. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

 

Bron: ANP

Lees verder