Vlucht MH17 in Air Crash Investigation

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vlucht MH17 in Air Crash Investigation

Vlucht MH17 in Air Crash Investigation

|
|

Laatste update:

Op 17 juli 2014 vond er een ongekende ramp plaats, toen vlucht MH17 boven Oekraïne werd neergehaald. Alle 298 inzittenden, waaronder 193 Nederlanders kwamen om het leven. Binnenkort analyseert National Geographic de opbouw naar de tragedie, in een nieuwe aflevering van Air Crash Investigation.

De uitzending behandelt de crash van Malaysia Airlines vlucht 17 tot in detail, maar richt zich niet op de schuldvraag. Het strafrechtelijk onderzoek naar wie er verantwoordelijk is voor het drama loopt nog. Het Joint Investigation Team concludeerde wel dat MH17 werd neergehaald met een BUK-raket, van Russische makelij.

Vliegrampen

De makers van Air Crash Investigation lieten de aflevering vooraf al zien aan leden van de Stichting Vliegramp MH17. Op verzoek van de stichting werden een aantal scènes van de documentaire aangepast. 

Volgens voorzitter Piet Ploeg ging het o.a. over een getoonde OV-kaart met foto en naamgegevens, en een nagespeelde scène waarin de piloten schrokken van de raket. Volgens de stichting suggereerde dit stuk dat de piloten het projectiel aan zagen komen, wat niet het geval was.

De aflevering van Air Crash Investigation over MH17 wordt op zondag 4 maart uitgezonden op National Geographic, vanaf 21:30 uur. Eerder op de dag zijn er herhalingen van andere Nederlandse vliegrampen: de botsing van een KLM-toestel op het vliegveld van Tenerife, de Bijlmerramp en de crash van een toestel van Turkish Airlines, in 2016.

Lees verder