Vier redenen waarom je After Life moet zien

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vier redenen waarom je After Life moet zien

Vier redenen waarom je After Life moet zien

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ricky Gervais is terug met After Life. Wij vertellen je waarom je de nieuwste Netflix-serie van deze Britse comedyheld niet mag missen!

1. Leven na de dood

Hoewel After Life een comedyserie is, is het uitgangspunt niet bepaald een dijenkletser. De serie volgt de belevenissen van Tony (Ricky Gervais). Nadat zijn echtgenote Lisa is overleden aan borstkanker, raakt hij in een diepe depressie. Hij zou er het liefst een einde aan maken, maar wie moet er dan voor zijn hond zorgen? In plaats daarvan besluit hij iedereen in zijn omgeving eens goed de waarheid te vertellen. Hij heeft toch niks meer om voor te leven. Maar ondanks dat de kersverse weduwnaar iedereen tot op het bot beledigt, blijven zijn familie, vrienden en collega’s hem door dik en dun steunen.

2. Lachen om niet te huilen

After Life is dus een comedyserie over zaken als depressie, rouwverwerking en zelfmoord. Zware thema’s waarmee je niet direct de lachers op de hand krijgt. Het is dus razend knap dat Ricky Gervais, die niet alleen tekende voor de hoofdrol, maar ook voor het scenario, toch een komische draai weet te geven aan deze zaken. Natuurlijk is het wel een beetje galgenhumor, maar daar is niks mis mee op z’n tijd. En in het geval van After Life schuilt onder de gitzwarte humor vaak een ontroerende waarheid. Zware kost, maar uiteindelijk overwint de lach!

3. Onder de mensen

Hoewel de serie draait om de egoïstische weduwnaar, mogen de mensen in de omgeving van Tony ook niet onvermeld blijven. Vooral zijn collega’s bij het lokale sufferdje hebben het zwaar te verduren. Geen wonder, alsof Tony nog niet depressief genoeg is, moet hij ook nog dorpelingen interviewen die via hun neus blokfluit spelen. De soms onnozele, maar altijd goedbedoelende collega’s krijgen dan ook de meeste stront over zich heen. Daarnaast heeft David Bradley (bij Harry Potter-fans beter bekend als Argus Filch, de conciërge van de tovenaarsschool Zweinstein) een mooie rol als de seniele vader van Tony.

Vier redenen waarom je After Life moet zien

4. Ricky Gervais

Maar de grootste troef van After Life is Ricky Gervais, Deze Britse komiek veranderde het comedylandschap met de baanbrekende BBC-serie The Office, maar die kwaliteit heeft hij helaas nooit meer weten te evenaren. Opvolger Extras was nog dik in orde, maar Life Is Short was een flauwe herhaling van zetten. Om over de infantiele comedyserie Derek nog maar te zwijgen… Gelukkig heeft Gervais er in After Life weer zichtbaar lol in. De comedian is in de rol van Tony even onuitstaanbaar als onweerstaanbaar!

Lees verder