Tafelgasten bij Vandaag Inside niet gecharmeerd van gedrag Yvon Jaspers

Dat Yvon Jaspers direct is wisten we al. Toch is ze in haar vragenvuur iets te ver gegaan tijdens het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Zelfs de tafelgasten bij Vandaag Inside leken de kritiek wel te begrijpen.

Vandaag Inside uitzending
© Talpa

Er is al aardig wat ophef geweest rondom het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Yvons directe manier van vragen naar het liefdesleven van de boeren, viel bij de kijkers niet in het goede keelgat. Ook tv-criticus Angela de Jong vond het ronduit bizar dat Yvon een boer dwong om te vertellen dat hij nog maagd is. In Vandaag Inside werd het incident weer besproken. Angela was nog steeds over de rooie, maar zelfs Johan Derksen leek het met haar eens te zijn.

Schaamrood op de kaken

Angela vond het alle perken te buiten gaan hoe Yvon zich opstelde tegenover de boeren. En dan niet alleen tegenover de veelbesproken Haico uit Denemarken; er waren er nog twee die aan een kruisverhoor werden onderworpen. “Zoals Johan Derksen Rutte aanpakt met ‘heb je wel eens geneukt?’ Nou dat vroeg ze dan nog net niet, maar daar kwam het wel op neer. Er moesten er drie met schaamrood op de kaken bekennen dat ze nog maagd waren. Dat vond ik echt gênant.”

Johan zelf kon zich ook wel inleven in de kritiek. “Het zijn natuurlijk al een beetje wanhopige mannen die daaraan meedoen, want het is een hele stap. Je staat even een week of zes compleet voor lul.”

Niet de grootste casanova’s

Het hele programma is in het leven geroepen omdat boeren vaak niet aan de vrouw kunnen komen, vertelt Angela. “Maar als je kijkt naar de types die ertussen zitten. Dat zijn allemaal hartstikke leuke mensen, maar ze zijn verlegen of ze zitten in the middle of nowhere. Ja, dan is het ook wel duidelijk dat het niet de grootste casanova’s zijn. Maar moet ik dan per se weten of ze het nooit gedaan hebben? Of dat ze het een of twee keer wel gedaan hebben? Hou toch op.”

Bloedmooi in een strontschuur

Johan noemt het ‘ordinair voor de kijkcijfers’. “Maar, er is altijd een horizon. Want ik ben altijd verbaasd dat er veertig bloedmooie wijven een brief sturen om in een strontschuur in Zweden te gaan wonen.” De tafelgasten lachen wat ongemakkelijk, want daar slaat ‘ie mooi de spijker op de kop, toch?