Johan Derksen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Johan Derksen
SBSVI

VI niet blij met nieuwe naam VI Vandaag

|
|

Laatste update:

De dagelijkse talkshow VI Vandaag krijgt een nieuwe titel: Vandaag Inside. Voetbal International heeft de samenwerking met het programma stopgezet, omdat het té weinig over voetbal ging. De nieuwe naam wordt: wéér VI‘Zo lang de makers van het programma die afkorting niet gebruiken, kunnen wij daar weinig tegen doen.’

Johan Derksen meldde gisteren in VI Vandaag dat de naam van de populaire talkshow verandert. Voetbal International, ook wel bekend als VI, zet de samenwerking stop omdat het programma amper nog over voetbal gaat. Derksen: “Ik vind het niet verstandig, maar ik begrijp hun standpunt wel.”

VI Vandaag wordt Vandaag Inside

Volgens Derksen wordt de naam van het programma veranderd in Vandaag Inside. Ondanks dat het een oerdomme naam is, is het wel grappig: de afkorting is… nog steeds VI! Tegen het Algemeen Dagblad reageerde de directeur van Voetbal International gelaten. Ernst Keyzer: “Wat er in de volksmond gezegd wordt kunnen wij niet controleren. Zo lang de makers van het programma die afkorting niet gebruiken, kunnen wij daar weinig tegen doen.”

Okee dan! Hoewel VI dus niet meer samenwerkt met VI, is er geen sprake van ruzie. Volgens Keyzer mogen verslaggevers van het voetbalblad nog steeds aanschuiven bij Vandaag Inside.

Je ziet Vandaag Inside elke werkdag op SBS6, rond de klok van 21:30 uur.

Lees verder