Star Wars Lego Star Destroyer

Veronica Superguide logo
 Star Wars Lego Star Destroyer

Vet: LEGO Star Wars komt met 1 meter lange Star Destroyer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het worden dure feestdagen voor fans van Star Wars LEGO: De Deense speelgoedfabrikant komt met een kolossale nieuwe uitvoering van de Star Destroyer. Dit gevaarte zal bestaan uit 4784 stukjes, en als die eenmaal af is dan is dit bakbeest maar liefst 109 centimeter lang. Of zoals LEGO het zelf zegt: Je gaat meer kastruimte nodig hebben.

Inclusief piepklein Rebellenschip

Het is niet de eerste keer dat LEGO een Star Destroyer op de markt brengt, maar deze joekel doet de voorgaande versies (die toch ook niet misselijk waren) verbleken. Geinig detail: deze uitvoering komt ook met een piepkleine Tantive IV op schaalgrootte. Dat is dat schip van de Rebellen wat in het begin van de eerste Star Wars-film wordt opgeslokt door deze bad boy. Hierdoor zie je pas echt hoe huge zo'n Star Destroyer wel niet is. In Amerika gaat deze kolos trouwens 700 dollar kosten, dus reken ook maar vast op een prijs tegen de 700 euro voor de Nederlandse markt.

De Falcon blijft de grootste

Al mag deze joekel van een Star Destroyer dan nog zo fors zijn, toch valt dit ruimteschip van the Empire nog steeds in het niet vergeleken bij LEGO’s Ultimate Collector’s Series Millennium Falcon 75192. Dit is met 7541 stukjes nog steeds de grootste LEGO-set ooit uitgebracht. Als je ze naast elkaar zou zetten in je garage klopt er op schaalgrootte niks meer van, want vergeleken bij de Star Destroyer is de Falcon natuurlijk net zo'n klein stipje als de Tantive IV. Toch hebben we het hier over de grootste en twee-na-grootste LEGO-set ooit. Wat is dan de op-één-na-grootste? De LEGO-Zweinstein school, ook niet misselijk met 6020 stukkies!

Lees verder