Verrassing! Zombieland 2 gepland voor oktober 2019

Veronica Superguide logo
Verrassing! Zombieland 2 gepland voor oktober 2019

Verrassing! Zombieland 2 gepland voor oktober 2019

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Binnenkort is het tien jaar geleden dat de hilarische horror/comedyfilm Zombieland verscheen. Verrassing: een tweede deel is dichterbij dan je denkt!

Screenwriter Paul Wernick, die samen met Rhett Reese het scenario voor Zombieland (en Deadpool 1 en 2) schreef, heeft goed nieuws! Tegenover Vulture zei hij dat de opnames van een vervolg begin volgend jaar van start gaan. Met een beetje geluk draait Zombieland 2 in oktober 2019 in de bios: precies tien jaar na het eerste deel.

In Zombieland maakt BSE (de ‘gekke koeienziekte’) zowat de hele bevolking van Amerika gestoord. Slachtoffers zijn in de praktijk zombies geworden, en proberen iedereen op te eten. Columbus (Jesse Eisenberg) ontmoet de keiharde zombiekiller Tallahassee (Woody Harrelson) en samen vormen ze een team. 

Columbus en Tallahassee ontmoeten Wichita (Emma Stone) en haar kleine zusje Little Rock (Abigail Breslin), die gehoord hebben dat een attractiepark in Californië helemaal zombievrij is. De vier trekken die kant op, achtervolgd door de hongerige kudde!

Murrayland

Zombieland’s humoristische versie van de ‘zombie-apocalyps’ was erg populair. Daarnaast speelden Jesse Eisenberg en Emma Stone mee in de film vlák voor hun grote doorbraak (of maakte het grote publiek eigenlijk kennis met ze dóór Zombieland). De film had een beperkt budget, 23 miljoen dollar, en bracht ruim 100 miljoen dollar op.

Wernick en Reese hadden al langer plannen om een vervolg te maken op de komische zombiefilm. Het probleem zat hem erin dat de hoofdrolspelers van toen inmiddels grote sterren zijn geworden, met bijbehorend salaris. Hoe dit precies is opgelost is niet bekend, maar het is blijkbaar gelukt!

Zoals gezegd bevestigde Paul Wernick dat de originele cast gestrikt is voor Zombieland 2. Of Bill Murray, die een bizarre maar hilarische gastrol had, weer van de partij is, is helaas niet bekend.

Lees verder