Vandalen openen graf Sissi-actrice Romy Schneider

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Vandalen openen graf Sissi-actrice Romy Schneider

Vandalen openen graf Sissi-actrice Romy Schneider

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het graf van Sissy-actrice Romy Schneider in Frankrijk is afgelopen weekend opengebroken. Dat meldt de politie tegenover de Franse media.

Onderzoek

Eén of meerdere mensen hebben de hoofdsteen van Schneiders graf losgemaakt en verplaatst. Ook is het grafdeksel opengemaakt. Er lijkt gelukkig geen ernstige lijkschennis te zijn. Wat het motief was van de vandalen is nog niet duidelijk. Een toevallige voorbijganger meldde het incident bij de politie. Wel is er een onderzoek ingesteld.

Sissi

De Duitse actrice was vooral bekend bij het grote publiek als Sissi. Ze speelde de jonge keizerin maar liefst drie keer in Sissi, Sissi - Die Junge Kaiserin en Sissi - Schicksalsjahre einer Kaiserin. Voor haar rol als Annemarie in de Amerikaanse film The Cardinal werd ze in 1964 genomineerd voor een Golden Globe.

Boissy-Sans-Avoir

Romy Schneider overleed in 1982 op 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartaanval. Ze ligt begraven in het Franse stadje Boissy-sans-Avoir, dichtbij Parijs. Haar zoon David ligt in hetzelfde graf, die kwam een jaar eerder door een ongeluk om het leven.

Lees verder