Shoplifters

Veronica Superguide logo
Shoplifters

Vanavond op tv: een prachtig drama over arm en rijk

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Ruben Praster

De naam Hirokazu Kore-eda is bij het grote publiek niet bekend, maar deze Japanese regisseur levert aan de lopende band topfilms af. Zijn realistische stijl heeft altijd iets sprookjesachtigs en geeft zijn mooie dramafilms net dat beetje extra. Vanavond zie je zijn film Shoplifters op Film1. 

Een hecht gezin

Osamu en zijn gezin hebben weinig geld, maar weten te overleven door te stelen uit winkels. Wanneer ze na de zoveelste winkeldiefstal een weggelopen meisje vinden, nemen ze het eenzame kind mee naar huis en wordt zij opgenomen in het hechte gezin. De familie is gelukkig totdat iemand op zoek gaat naar het meisje.  

De juiste snaar

Wie na het zien van Parasite meer Aziatische films wil ontdekken, zit vanavond goed bij Film1. De Japanse film Shoplifters is een ontroerend verhaal over een arm, maar hecht gezin dat steelt om te overleven. Regisseur Kore-eda weet precies de juiste snaar te raken, zonder het drama te overdrijven. Deze film kreeg niet voor niets de Gouden Palm van Cannes en een Oscar-nominatie als Beste Buitenlandse Film.

Shoplifters is vanavond te zien om 20:30 uur op Film1 Premiere. 

Lees verder