Vanavond op tv: Het Hoge Noorden, Tussen Kunst en Kitsch en The Vow

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Het Hoge Noorden
© Omroep MAX

Het Hoge Noorden - NIEUW

20.33 - NPO 1

Wonen in de Scandinavische wildernis klinkt hartstikke idyllisch. Terug naar de basis, waarbij rust, ruimte en het wisselen van seizoenen leidend zijn. Maar waarom zou je in hemelsnaam willen wonen op een plek waar de winters lang en donker zijn en de zomers juist kort? In Het Hoge Noorden volgt Dionne Stax zes gezinnen die niet voor het zonnige zuiden, maar voor het ijzige noorden kiezen. Sommigen wonen er al een tijdje, anderen maken nu plannen om te vertrekken uit Nederland.

Tussen Kunst en Kitsch - START

21.23 - NPO 1

Ervan overtuigd dat hij een echte Sluijters in het bezit had, hing het stilleven van een vaas met bloemen ruim twintig jaar lang boven zijn bank. Nu hij overleden is, wil zijn zoon wel eens weten wat daarvan waar is. Terwijl Pieter Jorissen in het doek duikt, buigt collega-expert Emiel Aardewerk zich over in een bokaal, in elkaar gesoldeerd door de bekende Franse zilversmid Jean-Baptiste-Gustave Odiot. Wat is het waard?

Film: The Vow

20.25 - RTL 8

Vlak na haar huwelijk met Leo (Channing Tatum) raakt Paige (Rachel McAdams) betrokken bij een auto-ongeluk en raakt ze in coma. Als ze vijf jaar later ontwaakt, herkent ze Leo niet meer. Paige gaat met haar ouders mee naar huis en gaat verder met haar leven zoals dat was voordat ze Leo ontmoette. Leo probeert haar opnieuw voor zich te winnen.