Vanavond op tv: Down the Road, Ontvoerd en Nederland Kiest: Het Debat

Netflix helemaal uitgespeeld? Of gewoon toe aan een ouderwets avondje tv-kijken? Veronica Superguide tipt elke ochtend de beste programma's van de avond!

Down the Road

Down the Road - START

20.25 - NPO 3

Na trips door Europa, Zuid-Afrika, Marokko en Fins Lapland vertrekt reisleider Dieter Coppens met een nieuwe groep reisgenoten naar het land van de glimlach: Thailand. Onder de zinderende zon komt de groep voor een heleboel uitdagingen te staan. Ze knuffelen met olifanten, slapen in de wildernis, springen in wilde rivieren en beklimmen water­vallen. Dit vijfde seizoen van het gelauwerde Down the Road heeft overigens een oranje tintje: Isa komt uit Maastricht.

Ontvoerd - START

20.30 - RTL 4

Ivan heeft het prima voor elkaar. Mooi huis, leuk werk, knappe vriendin en een schattig dochtertje. Zijn leven komt op z’n kop te staan als op een avond oom agent voor de deur staat en zijn vriendin en dochter meeneemt. Zij had de Zweedse ambassade gebeld en gezegd dat Ivan haar en haar kind heeft bedreigd en mishandeld. Een paar dagen later blijken de twee naar Zweden te zijn vertrokken.

Nederland Kiest: Het Debat

20.33 - NPO 1

Aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen worden de rode potloden en messen geslepen als de lijsttrekkers van de twaalf grootste partijen onder leiding van Rob Trip nog een laatste keer met elkaar in debat gaan aan de hand van zes thema’s die zowel provinciaal als landelijk spelen. Simone Weimans voelt als eerste twee provinciale lijsttrekkers aan de tand. Wie weet Nederland te overtuigen en wie valt er op de valreep nog door de politieke mand?