Uitslag The Voice Senior in RTL Late Night

Veronica Superguide logo
Uitslag The Voice Senior in RTL Late Night

Uitslag The Voice Senior in RTL Late Night

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wil je weten wie de absolute winnaar van The Voice Senior wordt? Dan zul je vrijdagavond RTL Late Night Met Twan Huys moeten opzetten! De uitslag van de talentenjacht wordt in de talkshow onthuld.

Op vrijdagavond zendt RTL4 de finale uit van The Voice Senior, maar de daadwerkelijke uitslag hoor je pas in RTL Late Night. Tijdens de show sturen coaches Angela Groothuizen, Geer en Goor, Ilse DeLange en Marco Borsato elk één van hun kandidaten naar huis.

Kwelende grijsaards

De overgebleven deelnemers horen de feestelijke uitslag even later, aan tafel bij Twan Huys. De finale werd in juli al opgenomen. Hierbij mocht het publiek stemmen op de vier overgebleven kandidaten. Naast een eigen Extended Play-single, mag de uiteindelijke winnaar optreden op het Muziekfeest Van Het Jaar in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall).

The Voice Senior ontwikkelde zich in korte tijd tot een behoorlijke hit. De talentenjacht voor artiesten op leeftijd trekt bijna twee miljoen kijkers. De krasse knarren zorgden voor mooie verhalen en ‘feelgood’-televisie, en er wordt bovendien méér dan aardig gezongen!

Kaasstengels

De talkshow RTL Late Night Met Twan Huys vertrok daarentegen niet voorbeeldig uit de startblokken. Na een solide begin vorige week, met ongeveer 500.000 kijkers, dalen de cijfers inmiddels. Gisteren schakelden er ruim 350.000 mensen in, wat een laagterecord voor Late Night betekende. Zijn het dan toch die kaasstengels?

Het programma viel hiermee buiten de illustere ‘kijkcijfer top 25’, wat meestal erg gevoelig ligt bij televisiezenders. Zelfs de spraakmakende uitzending met pornoactrice Stormy Daniels, die is verwikkeld in een schandaal met Donald Trump, bracht de teller niet boven de 600.000. Jeroen Pauw lijkt hier vooralsnog de vruchten van te plukken, want zijn talkshow Pauw vertoont juist een stijgende lijn op NPO1.

De bekendmaking van de winnaar van The Voice Senior kan RTL Late Night Met Twan Huys natuurlijk een flinke impuls geven. Op zich is het erg slim om een kwakkelend programma even een boost te geven.

Of de kijkers volgende week maandag wéér inschakelen is natuurlijk een tweede...

Lees verder