U wilde meer weten over Carrie Fisher en Debbie Reynolds?

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
U wilde meer weten over Carrie Fisher en Debbie Reynolds?

U wilde meer weten over Carrie Fisher en Debbie Reynolds?

|
|

Laatste update:

De snel na elkaar overleden Carrie Fisher en moeder Debbie Reynolds laten een ontroerende documentaire achter. Jouw kans om hem te zien, komt eraan!

Het jaar van de sterfgevallen

Het zal je niet zijn ontgaan: 2016, het jaar van de dode sterren, nam ook Carrie Fisher en haar moeder Debbie Reynolds van ons weg. Fisher overleed een paar dagen nadat ze een zware hartaanval kreeg tijdens een vlucht naar Los Angeles, en haar moeder bezweek de volgende dag aan de gevolgen van een beroerte, naar verluidt veroorzaakt door het verdriet om haar dochter.

Carrie Fisher zal altijd vooral bekend blijven staan vanwege haar rol als prinses Leia in vier van de tot nu toe uitgebrachte Star Wars-films. Debbie Reynolds was ook actrice en in haar eigen tijd een grote ster, vooral vanwege haar rol in Singin' in the Rain.

Bright Lights

Met een haast vooruitziende blik is vorig jaar een documentaire gemaakt over het duo. Debby en Carrie waren erg close en woonden zelfs in hetzelfde complex in Beverly Hills. Op haar 83-jarige leeftijd had Debbie nog altijd een act in Las Vegas, maar het optreden begon wel zijn tol te eisen. Bright Lights laat zien hoe de twee omgaan met ouder worden, en bevat ook oude familiebeelden. De documentaire deed het al goed op de festivals waar hij werd vertoond, en zal met de kennis van nu zeker de nodige emoties oproepen.

De documentaire beleeft aanstaande zaterdag, 7 januari, zijn officiële televisiepremière. Op HBO, wat betekent dat je het in Nederland alleen bij Ziggo kunt kijken, en ook enkel met een aanvullend zenderpakket. Wij hebben in ieder geval de trailer voor je, en als die naar meer smaakt, vind je vast een manier om straks de hele film te kunnen zien!

Lees verder