‘Twin Peaks wordt waarschijnlijk niet verlengd’

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
‘Twin Peaks wordt waarschijnlijk niet verlengd’

‘Twin Peaks wordt waarschijnlijk niet verlengd’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Wat waren we blij toen Twin Peaks een nieuw seizoen kreeg op Showtime! Helaas lijkt de zender niet van plan om de show van David Lynch te verlengen…

De CEO van Showtime, David Nevins, liet dit weten op een persevenement voor televisiecritici. Op de vraag of Twin Peaks na het derde seizoen terugkeerde, antwoordde hij: ‘Het is niet onmogelijk, maar ik verwacht van niet.’

Niet ontevreden

Volgens Nevins hebben David Lynch en hij nog niet gesproken over een eventueel vervolg op de bovennatuurlijke thriller. Sterker nog, hij heeft sinds de première bijna helemaal geen contact meer gehad met de regisseur, die in Frankrijk verblijft.

Ondanks de bekendheid wordt Twin Peaks niet erg goed bekeken op de lineaire zender. In de Verenigde Staten kijken er zo’n zes- tot achthonderdduizend mensen naar de avonturen in het mysterieuze stadje. Het aantal mensen dat Twin Peaks streamt is wel vrij groot, mede door de internationale fanbase. Opvallend is dat fans... begrip lijken te hebben voor de mogelijke stopzetting.

Volgens Nevins heeft de terugkeer van Dale Cooper een merkbaar effect gehad op het aantal abonnees, maar niet zo groot als de Showtime-topseries Shameless en Ray Donovan. Het zou kunnen dat Showtime het gevoel heeft dat het maximale er wel uit is gesleept. 

De revival van de serie kwam ook niet zonder slag of stoot van de grond: Lynch was ontevreden over het budget, en stapte met veel bombarie uit het project. Na nieuwe onderhandelingen deed hij toch weer mee, maar we kunnen ons voorstellen dat Showtime zich nogal voor het blok gezet voelde.

Nevins gooit de deur niet helemaal dicht: hij beloofde dat hij pas na de finale van Twin Peaks 3 met Lynch om de tafel gaat, maar erg optimistisch klinkt hij niet. In Nederland is het derde seizoen in elk geval nog te volgen via Videoland.

Lees verder