Twee Golden Globes voor film Paul Verhoeven

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Twee Golden Globes voor film Paul Verhoeven

Twee Golden Globes voor film Paul Verhoeven

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Paul Verhoeven heeft een Golden Globe gewonnen voor zijn thriller Elle. Hoofdrolspeelster Isabelle Huppert won heel verrassend de prijs voor beste actrice.

De Nederlandse regisseur versloeg met zijn controversiële film in de categorie beste buitenlandse film onder meer de Duitse favoriet, de komedie Toni Erdmann. Elle vertelt over een vrouw die op zoek gaat naar haar verkrachter. Verhoeven prees bij de uitreiking de filmpers die de Golden Globes uitreikt. "Fijn dat jullie allemaal zo ruimdenkend zijn'', aldus de regisseur in zijn speech, die je hierboven kunt terugkijken. Er was enkele weken geleden nog veel kritiek toen bleek dat Elle de shortlist van de Oscars niet had gehaald.

Primeur

De 78-jarige Verhoeven was eenmaal eerder genomineerd voor een Golden Globe: in 1980 maakte Soldaat van Oranje kans op het beeldje. Toen viste Verhoeven achter het net. Het is de eerste speelfilm van de Nederlander in tien jaar tijd. De film ging eerder dit jaar in première op het fillmfestival van Cannes en werd ook daar zeer enthousiast ontvangen. Bekijk hieronder het interview dat René Mioch direct na afloop had met de oprecht verraste Verhoeven.

Isabelle Huppert

Voor Huppert was de eerste keer dat ze genomineerd was. De 63-jarige actrice speelt in de film een vrouw die na een verkrachting op zoek gaat naar de dader. Huppert versloeg favoriet Natalie Portman, die in Jackie presidentsvrouw Jackie Kennedy vertolkt. De Franse actrice was zeer geëmotioneerd toen ze de prijs in ontvangst mocht nemen. "Dank je Paul, voor wat je bent, en dat je me liet zijn wie ik ben", aldus Huppert. Verhoeven gaf zijn hoofdrolspeelster een staande ovatie.

Lees verder