Travolta geeft opheldering over uitstel van misdaaddrama Gotti

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Travolta geeft opheldering over uitstel van misdaaddrama Gotti

Travolta geeft opheldering over uitstel van misdaaddrama Gotti

|
|

Laatste update:

Gotti, de maffiafilm met John Travolta als de ‘Teflon Don’ is níet geannuleerd. Het nieuws dat de première niet doorging bracht een fikse geruchtenstroom op gang, waardoor Travolta zich genoodzaakt zag te reageren. Volgens de acteur is er juist goed nieuws!

Eerder deze week werd bekend dat Lionsgate Gotti niet uit zou brengen. Opmerkelijk, want het misdaadepos zou volgende week al in première gaan. Omdat veel acteurs en films momenteel onder een vergrootglas liggen, vanwege de #MeToo-onthullingen, vreesde men het ergste…

Travolta meldt dat productiemaatschappij Emmett/Furla/Oasis Film liever niet wilde dat Lionsgate de film uitbracht. Het bedrijf zou Gotti in een select aantal zalen tonen. De producers en Travolta zelf waren echter zó tevreden met de film (en de reacties op de trailer) dat ze ‘m in meer bioscopen wilden hebben.

Kan Cannes?

Er is lang onderhandeld met Lionsgate, en uiteindelijk ging het bedrijf door de knieën. Door de vreemde timing leek het op paniekvoetbal, maar dat lijkt nu niet het geval te zijn. Travolta: ‘De afspraak werd een paar weken geleden gemaakt. Onze fout was dat we er toen niet meteen ruchtbaarheid aan hebben gegeven. We hadden er geen rekening mee gehouden dat er geruchten zouden gaan rondzingen.’

Feit is wel dat Emmett/Furla/Oasis nog steeds geen distributeur voor Gotti heeft. Naar verluidt gaat de misdaadfilm pas in mei in première, op het Filmfestival van Cannes. Hopelijk is Gotti de vertraging van een half jaar waard!

Lees verder