In The Spy lacht Sacha Baron Cohen een stuk minder dan normaal!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
In The Spy lacht Sacha Baron Cohen een stuk minder dan normaal!

Trailer: Sacha Baron Cohen als meesterspion in The Spy

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

In The Spy zien we Sacha Baron Cohen (Ali G, Borat, Bruno) van een onbekende kant. Hij speelt de legendarische Israëlische spion Eli Cohen. Jawel: een serieuze rol!

Eli Cohen infiltreerde begin jaren 60 in de elite van Syrië. Onder een dekmantel knoopte hij vriendschappen aan met politici en hoge functionarissen in het leger. Hij won hun vertrouwen door zijn huis open te stellen voor zijn ‘vrienden’ en hun maîtresses. Het verhaal van de serie is gebaseerd op het leven van de echte Eli Cohen, die werkte voor de Mossad.

In The Spy wordt Eli (Sacha Baron Cohen) verscheurd tussen de liefde voor zijn gezin en het belangrijke werk voor zijn land. Voor Baron Cohen is het vrij zeldzaam dat hij een serieus personage speelt; Eli Cohen wordt in Israël beschouwd als een nationale held, vanwege zijn effectieve werk én opofferingen.

Zijn contactpersoon Dan Peleg (Noah Emmerich, The Americans) blijft Eli pushen om door te gaan met zijn werk, ook al liegt hij zijn spion voor. Eli’s vrouw Nadia probeert het gezin draaiende te houden, ook al is haar man elf maanden per jaar op een onbekende plek. Eli zelf weet soms het verschil niet meer tussen zijn dekmantel en wie hij werkelijk is...

The Spy

Cohen verzamelde door de jaren heen ontzettend veel informatie die belangrijk was voor Israël, bijvoorbeeld met betrekking tot de Golan-hoogvlakte. Zijn huzarenstukje was waarschijnlijk het planten van bomen vlakbij Syrische bunkers, zodat de soldaten ‘lekker in de schaduw konden zitten’. Tijdens de Zesdaagse Oorlog gebruikte het Israëlische leger deze bomen als doelwit, waardoor ze veel verliezen konden voorkomen.

The Spy is een zesdelige miniserie op Netflix. Het spannende verhaal is vanaf 6 september te volgen op het streamingplatform. Voor meer spionage-operaties check je nu al Red Sea Diving Resort op Netflix, met Chris Evans én Michiel Huisman.

Lees verder