Trailer: Oh nee! Backdraft 2 gaat rechtstreeks naar Blu-Ray

Veronica Superguide logo
Trailer: Oh nee! Backdraft 2 gaat rechtstreeks naar Blu-Ray

Trailer: Oh nee! Backdraft 2 gaat rechtstreeks naar Blu-Ray

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De verhalen over een Backdraft-sequel gingen al een tijdje rond. Nu houden we best van een spannende thriller, maar van deze trailer worden we niet echt warm… Backdraft 2 is helaas ‘zo’n sequel’ geworden.

De eerste Backdraft, van regisseur Ron Howard, was een behoorlijk goede film. Kurt Russell en William Baldwin zetten gedreven brandweermannen neer, die jacht maakten op een gevaarlijke pyromaan. Ook de special effects (van Industrial Lights & Magic) maakten veel indruk.

De sequel profiteert wel van de naam van de voorganger, maar… daar blijft het waarschijnlijk bij: Backdraft 2 verschijnt niet eens in de bioscoop...

Backdraft 2

William Baldwin keert terug in Backdraft 2, en ook Donald Sutherland is weer even van de partij, als de ‘Hannibal Lecter onder de pyromanen’. Robert De Niro verwachten we eerlijk gezegd níet terug te zien in deze nostalgie-cash-in. De hoofdrol is weggelegd voor Joe Anderson (Hannibal), die de zoon speelt van Kurt Russell uit de eerste Backdraft.

Helaas geen high-profile bioscoopfilm voor Backdraft dus, waar we eigenlijk wel op hoopten. Nou ja, een avondje popcorn happen op de bank is ook prima!

Lees verder