Trailer: de live-action Barbie film wordt anders dan je had verwacht

Dé Barbie-film! Nu al veel besproken, terwijl we er nog zo weinig van weten. Maar nu de eerste beelden uitgekomen zijn, is het WTF-effect nóg groter. Dit is toch wel even anders dan de mierzoete Barbie-film waar we op zaten te wachten!

Door Birgit Roobol
Barbie
© Warner Bros

Tijdens de opnames lekten er al verschillende beelden van de twee op de set van de film uit, maar nu zijn er ook de eerste officiële beelden. Since the first little girl ever existed, there have been dolls,' zegt een vrouwelijke voice-over. 'But the dolls were always and forever baby dolls, until...' En dan komt Margot Robbie het beeld instappen als gigantische Barbie. Whut?!

 Wat zien we?!

In de teaser zijn ook medesterren Ryan Gosling (we moeten nog steeds wennen aan die look), Issa Rae, en Simu Liu te zien. Het verhaal begint een tikkeltje duister, inclusief jonge meisjes die hun poppen weggooien na het zien van Margot Robbie als enige echte Barbie. 

Greta Gerwig, die eerder al scoorde met Lady Bird en Little women, regisseert de film en schreef mee aan het scenario. Er wordt verwacht dat de live-action verfilming van Barbie een film wordt met veel zelfrelativering en humor. 

Geen mierzoete familiefilm voor de allerkleinsten

Heb je kleine kinderen thuis die niet kunnen wachten op de nieuwe Barbie-film? Ehm, dan moet je ze wellicht wel teleurstellen. De film is nog niet officieel beoordeeld, maar het lijkt er op dat het niet geschikt is voor kinderen onder de 13!

De releasedate van de Barbie-film staat op 21 juli 2023.