Trailer: al je horrorhelden op een rij, in de docu In Search Of Darkness!

Veronica Superguide logo
Trailer: al je horrorhelden op een rij, in de docu In Search Of Darkness!

Trailer: al je horrorhelden op een rij, in de docu In Search Of Darkness!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Voor veel horrorfans zijn de jaren 70 en 80 het summum van hun favoriete genre. Freddy Krueger, Jason Voorhees, Michael Myers en Leatherface werden in deze periode ‘geboren’. De documentaire In Search Of Darkness praat met de makers van de grootste (en goorste!) hits uit deze periode.

De docu wordt gemaakt door journalist/horrorfanaat David Weiner. Hij sprak met de grote namen uit de jaren 80-horrorscene. De makers van o.a. Friday The 13th, A Nightmare On Elm Street, Fright Night, Gremlins én The Texas Chainsaw Massacre 2 komen aan het woord.

Bekijk zelf een stukje: voor de griezelfan wordt In Search Of Darkness een feest der herkenning!

Natuurlijk komt er een hele parade aan horrorexperts én -acteurs voorbij. Ze praatten over hoe de jaren 80 een soort ‘gouden decennium’ waren; hoe horror blote dames gebruikte om publiek te trekken, maar óók vooruitstrevend genoeg was om vrouwen als heldinnen neer te zetten.

Wanneer In Search Of Darkness?

Een concrete datum voor de documentaire is nog niet bekend, maar de makers mikken op de zomer van dit jaar. Meer informatie vind je op Indiegogo, waar de documentaire gecrowdfund wordt.

Onlangs zagen we ook al een lekkere trailer voorbijkomen voor een andere horrordocu. Deze neemt één horrorfenomeen onder de loep: de bizarre Pennywise uit IT!

Lees verder