Tom Cruise in de race voor rol in Quentin Tarantino-film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Tom Cruise in de race voor rol in Quentin Tarantino-film

Tom Cruise in de race voor rol in Quentin Tarantino-film

|
|

Laatste update:

Tom Cruise zou aldus Variety in gesprek zijn voor een rol in de nieuwe film van Quentin Tarantino, over de moorden van de sekte van Charles Manson. Cruise speelt in de nieuwe kaskraker een stuntman, een rol die Brad Pitt zou hebben afgeslagen.

Eerder werd al bekend dat Leonardo DiCaprio de hoofdrol gaat spelen in de film. Het zou de eerste keer zijn dat de Mission Impossible-acteur in een film van de Pulp Fiction-regisseur te zien zou zijn.

DiCaprio en Tarantino werkten eerder samen voor Django Unchained (2012). Voor Leonardo DiCaprio wordt het zijn eerste film sinds hij een Oscar won voor The Revenant. Hoe de nieuwe film gaat heten, is vooralsnog niet bekend.

Brute moorden

Sekteleider Charles Manson droeg in augustus van 1969 een aantal van zijn volgers op de bewoners en gasten van een huis in de Hollywood Hills om te brengen. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven, onder wie actrice Sharon Tate, de op dat moment acht maanden zwangere vrouw van Roman Polanski.

Het is niet duidelijk of Tarantino het verhaal van de Manson-moorden in de film navertelt, of dat zijn plot zich afspeelt rond de gruwelijke misdaad uit 1969. Tarantino had eerder Margot Robbie al gecast voor de rol van Sharon Tate. DiCaprio speelt in de film een acteur op leeftijd. De negende film van Tarantino draait vanaf in augustus 2019 in de bioscopen, vijftig jaar na de brute moorden.

Lees verder