Thrillerserie Luther krijgt een vijfde seizoen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thrillerserie Luther krijgt een vijfde seizoen

Thrillerserie Luther krijgt een vijfde seizoen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Goed nieuws voor Luther-fans! De Britse thrillerserie krijgt toch een nieuw seizoen. Dat heeft de BBC maandag bekendgemaakt. De opnames van de nieuwe vierdelige reeks vinden begin volgend jaar plaats.

Luther is terug

Inhoudelijk is er nog niets bekend over het nieuwe seizoen, maar acteur Idris Elba keert weer terug in de titelrol. Sinds 2010 werden er vier series gemaakt. De eerste reeks kende zes afleveringen, twee en drie telden er vier. De vierde serie, die eerder dit jaar werd uitgezonden, besloeg slechts twee delen.

Detective met een rauw randje

In de serie speelt Idris Elba John Luther, een detective voor de London Metropolitan Police. Hij werkt op de afdeling Serious and Serial Crime Unit en is extreem toegewijd. Hij gaat echter regelmatig zijn boekje te buiten om het tuig op te sporen en achter de tralies te gooien. Luther betaalt een hoge prijs voor zijn doorzettingsvermogen.

Elba’s on fire

Voor zijn rol in Luther ontving de Britse acteur Elba in 2012 een Golden Globe. Hij brak de afgelopen jaren ook door in Hollywood. Hij was onder meer te zien in kaskrakers als Pacific Rim, Thor, Prometheus en Star Trek Beyond, en speelt binnenkort in Stephen King’s The Dark Tower.

Lees verder