The Meg was eigenlijk veel bloederiger

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Meg was eigenlijk veel bloederiger

The Meg was eigenlijk veel bloederiger

|
|

Laatste update:

Deze week gaat dan eindelijk de haaienfilm The Meg in première, waarin een reusachtige prehistorische Megalodonhaai klop krijgt van Jason Statham. Dat wordt vast en zeker geweldig, maar nu blijkt dat de film nog veel heftiger had kunnen worden.

In een interview met de horrorwebsite Bloodydisgusting biecht regisseur John Turteltaub op dat hij meerdere scènes uit het haaienspektakel heeft verwijderd om te voorkomen dat deze ook bloody disgusting zou worden. En zo kon de leeftijdskeuring ook op 12 jaar en ouder blijven, wat meer omzet betekent.

“We hadden de special effects zelfs al klaar”

“Mijn vrouw is er blij mee, en ik vind het leuk dat mijn kinderen nu de film kunnen zien, maar het aantal gruwelijke, walgelijke en bloederige sterfscènes die we gepland hadden maar niet gedaan hebben is tragisch”, aldus Turteltaub. Maar zijn bekentenis gaat nog verder: “Voor een aantal bloederige scènes hadden we de special effects zelfs al klaar. Maar we beseften ons dat de film met geen mogelijkheid voor 12 jaar en ouder kon blijven op deze manier. En de film is gewoon te leuk om mensen die niet van bloed houden af te stoten, of kinderen van onder de zestien niet toe te laten”. Lezen we dit goed; Een haaienfilm met amper bloed?

Toch geeft de filmmaker toe dat hij het wel moeilijk had met deze beslissingen: “Ik heb erg getwijfeld om al die bloederige scènes eruit te halen. Ik zou het niet gedaan hebben als ik het verhaal ermee zou aantasten, maar dat is niet het geval”.

Geen Unrated Edition of Director’s Cut

En komt er dan later nog een Unrated Edition of een Director’s Cut ofzo waar wel alle gore scènes opstaan die de film niet gehaald hebben? Nee, Turteltaub stelt nu vast iedereen teleur die hoopt op een “Mega-Meg” DVD release. Dus we moeten het doen met de versie die in de bioscopen te zien is.

Lees verder